Deniz Baykal "çarşaf liste" restini çekti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-11-2010 (13:36)   Son Mesaj: 12-11-2010 (13:36)    Cevap: 0    Gösterim: 567  

    12-11-2010

    Deniz Baykal "çarşaf liste" restini çekti

    Deniz Baykal


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal ile bir araya geldi. Basına kapalı yapılan görüşme sonrasında bir açıklama yapan Deniz Baykal, blok listeye karşı olduğunu söyledi, "CHP bölünür" uyarısı yaptı.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski Genel Başkan Deniz Baykal arasındaki görüşme sona erdi. Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki makamında gerçekleşen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.
    Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrasında Deniz Baykal bir açıklama yaptı:

    " Kurultay'da genel başkan seçimi yapılmayacak. Böyle bir arayışımız da yoktur. Kurultay'daki ana gündem Parti Meclisi'nin seçilmesidir. PM'nin nasıl belirleneceğidir.

    Yeni tüzüğümüz ilk kez Kurultay'dan çıkacak PM ile ilk kez uygulanacaktır. Merkez Yürütme Kurulu'nun ilk kez Genel Başkanımızın takdiriyle belirlenmesi uygulanacaktır. Çalışma arkadaşlarını bizzat kendisi seçecek, atayabilecektir. Uygun görmedini değiştirebilecektir.

    Parti Meclisi'ni blok listeyle hazırlamak olmaz. Çarşaf Liste ile yapılması gerektiğini Sayın Genel Başkana söyledim.

    Balok liste ayrıştımayı, bloklaşmayı, kamplaşmayı, kutuplaşmayı, giderek çatışmayı beraberinde getirir. Biz bloklaşmayı, siyasi ayrışmayı da dikkate alarak, partiyi kaynaşlaştırmayı sağlamayız.

    Çarşaf Liste uygulanarak yapılan seçimlerden sonra kimse seçimi kaybetmiş ya da kazanmış olmaz.

    Efendim, "Bolklaştık, genel başkanın otoritesinin arkasında bu görevi aldık" peki siz kimsiniz. Orada olmayanlar kimler?

    CHP'nin, bir tasfiye sürecine girmesi çok tehlikeli bir sürece götürür.

    Ayrıntılar gelecek




    Deniz Baykal "çarşaf liste" restini çekti Yorumları