9 günlük tatil yılbaşına yaramadı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-11-2010 (13:23)   Son Mesaj: 12-11-2010 (13:23)    Cevap: 0    Gösterim: 543  

    12-11-2010

    9 günlük tatil yılbaşına yaramadı

    9 günlük tatil yılbaşına yaramadı


    Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasını fırsat bilen çok sayıda vatandaş tatillerini bu döneme denk getirdiği için yılbaşı turlarının tatilin kısa olması nedeniyle yeterli ölçüde rağbet görmediği örenildi.

    Türkiye'de pekçok seyahat acentası, yılbaşı tatilini yurtdışı veya yurtiçinde geçirmek isteyenler için her keseye uygun tatil seçenekleri hazırladı. Yılbaşını sıcak havada geçirmek isteyen Türk turistler, son yıllarda büyük ilgi gören ve vizesiz gidilebilen Lübnan, Ürdün ve Suriye'yi tercih edebilirler.
    Bunun yanısıra yılbaşına Avrupa'da girmek isteyenler romantik kentler olan Roma, Paris, Prag gibi başkentlerde yeni yılı karşılayabilirler. Yılbaşı tatilinin kısa olması dolayısıyla birçok seyahat acentası tatil programlarına uzak destinasyonları bırakmadı.

    Yılbaşı tatilinin kısa olması dolayısıyla iki veya 3 günlük Avrupa turlarında ise Venedik 349, Prag 359, Londra 549, Paris 599, Ortadoğu turlarında ise Dubai 499, Beyrut 399, Tunus 499 avrodan başlıyor. Yeni yıla Türkiye'de girmek isteyenler ise daha çok bölge turlarını tercih ediyor.

    Buna göre, Safranbolu-Yedigöller 249, Kapadokya 329, Abant Mudurnu Göynük 159 ve Batı Karadeniz turu 319 liradan başlıyor

    Turlarla ilgili AA muhabirine bilgi veren Touristica Tur Genel Müdürü İbrahim Temel, Kurban Bayramı tatilinin uzun olması dolayısıyla insanların bu dönemi iki bölüme ayırarak tatillerini geçirdiğini belirtti.

    Temel, Kurban Bayramı döneminde çok sayıda insanın yurtdışı veya yurtiçinde tatillerini geçirdiğini, bu nedenle yılbaşında bir daha tatile çıkmayı tercih etmediğini ifade etti.

    Kurban Bayramı dönemindeki turlara olan ilginin son 5 yılın en yüksek düzeyine ulaştığını kaydeden Temel, özellikle o dönemde yurtdışı turlarına ilginin çok fazla olduğunu anlattı.

    Temel, Kurban Bayramı ile yılbaşı arasındaki mesafenin az, yılbaşı tatilinin de 31 Aralık Cuma gününe denk gelmesi dolayısıyla yılbaşı tatilinin kısa olmasının turlara beklenen ilgilinin gösterilmemesine neden olduğunu belirtti.

    Yılbaşında yaklaşık 30-40 bin kişinin yurtdışına, 100 bin kişinin de güney bölgelerine veya kültür turlarıyla Türkiye'de yeni yıla girmesinin beklendiğini söyleyen Temel, özellikle bu yıl Kıbrıs'ın da çok tercih edilen yerler arasında bulunduğunu aktardı.

    -YURTİÇİNDE KAYAK MERKEZLERİ, YURTDIŞINDA BEYRUT-

    Tivoli Turizm Acentası Turizm Hizmetleri Direktörü Kağan Erdoğan ise yılbaşı tatilinin kısa olması dolayısıyla daha çok 2-3 günlük turların tercih edildiğini söyledi.

    Yurtiçinde Uludağ, Kartalkaya, Palandöken ve Erciyes gibi kayak ile Afyonkarahisar gibi kaplıca merkezlerinin ilgili gördüğünü dile getiren Erdoğan, kayak merkezleri için 1000, kaplıca merkezleri için de 500 liranın gözden çıkarılması gerektiğini anlattı.

    Erdoğan, vatandaşların büyük bölümünün tatilini uzun olan Kurban Bayramında geçirerek paralarını harcamaları ve yeni yıl ile Kurban Bayramı arasındaki mesafenin kısa olması dolayısıyla bu yıl turlara ilginin beklenenin aşağısında gerçekleştiğini söyledi.

    Avrupa turlarının 249 avrodan başlayarak turun içeriğine göre daha yukarılara çıktığını anlatan Kağan, Ortadoğu'da ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa bir süre önce Beyrut'u ziyaret etmesi ve vizelerin kaldırılmasının da etkisiyle Lübnan turlarında geçen yıla oranla yüzde 200-300 oranında artışın olduğunu aktardı.

    Havaların sıcak olması nedeniyle Mısır, Tunus ve Dubai'nin de tercih edildiğini dile getiren Erdoğan, Avrupa'da Roma ve Paris'in yeni yıla romantik bir ortamda girmek isteyenlerce rağbet edildiğini aktardı.

    Erdoğan, yılbaşını yurt dışında girmek isteyenlerin vize alabilmek için elini çabuk tutması gerektiğini, çünkü birçok elçilik ve konsolosluğun yeni yıl dolayısıyla kapalı olacağını söyleyerek, erken rezervasyonun tercih edilmesinin fiyat açısından kazanç sağlayacağını belirtti.




    9 günlük tatil yılbaşına yaramadı Yorumları