Şoförlere karda kurallara uyma çağrısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-11-2010 (12:56)   Son Mesaj: 12-11-2010 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 492  

    12-11-2010

    Şoförlere karda kurallara uyma çağrısı

    Şoförlere karda kurallara uyma çağrısı


    Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Başkanı Fevzi Apaydın, sürücülere artan trafik cezalarını düşünmek yerine kurallara uymaları çağrısında bulundu.

    Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanlığının yeniden değerlendirme oranı çerçevesinde trafik cezalarının, pasaport ve silah ruhsat harçları ile Kabahatler Kanunu çerçevesinde uygulanan idari para cezalarının yılbaşından sonra zamlanacak olmasının konuşulduğunu belirtti.
    ''Artan cezalarını konuşmak yerine, trafik kurallarına uyun. Hem canınızı hem malınızı korumuş olursunuz'' ifadelerini kullanan Apaydın, ölüme sebebiyet veren trafik kazalarının nedenleri arasındaki alkollü ve hızlı araç kullanmanın artık önlenmesi gerektiğini vurguladı.

    Trafik kurallarına uyma konusunda bilinçli olunması gerektiğini, trafik cezalarının artmasının caydırıcı bir önlem olduğunu bildiren Apaydın, şöyle devam etti:

    ''Yeni yıldan itibaren alkollü araç kullananlar birinci defada 590, ikincide 740, üç ve üçüncüden sonra ise hapis cezasının yanı sıra 1186 lira para cezası ödeyecek. Kırmızı ışık ihlali yapanlar 140, hız sınırını yüzde 10-30 aşanlar 140, yüzde 30'dan fazla aşanlar 291 lira ceza alacak. Emniyet kemeri takmayan ve araç kullanırken cep telefonuyla konuşan sürücülere de 67 lira para cezası verilecek.''

    -''KIŞLIK BAKIM ŞART''-

    Apaydın, kış mevsiminin kendini göstermeye başladığını belirterek, araçların mevsime uygun bakımlarının yapılmasının yasal zorunluluk olduğuna dikkati çekti.

    Havanın soğumasıyla tüm bölgelerde kar yağışının başladığına işaret eden Apaydın, şunları kaydetti:

    ''Kazaların azalması için araçlarımızı yavaş ve dikkatli kullanalım. Kışın meydana gelen kazalar, buzlanmadan, yolun durumuna göre araç kullanmamaktan ve aracı kışa hazırlamamaktan kaynaklanıyor. Bu nedenle araç lastiğinden zincirine, frenden direksiyona aracın bakımı yapılmalı. Ayrıca akülere asit, radyatörlere antifriz bir an önce konulmalı. Araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek kışa hazır hale getirilmeli. Yoksa araçların muayene süresini geçirenlere, servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı araçları kullananlara 67 lira para cezası uygulanacak.''




    Şoförlere karda kurallara uyma çağrısı Yorumları