Erçelebi: Vergiler yurttaşın sırtına yüklendi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-11-2010 (10:34)   Son Mesaj: 12-11-2010 (10:34)    Cevap: 0    Gösterim: 518  

    12-11-2010

    Erçelebi: Vergiler yurttaşın sırtına yüklendi

    Erçelebi: Vergiler yurttaşın sırtına yüklendi


    DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, ''Hükümet, akaryakıta yüzde 160 vergi koyarak, yandaşlarının kazanç sağladığı kayıt dışı ekonomiden tahsil edemediği vergileri, yurttaşımızın sırtına yüklemiştir'' dedi.

    Erçelebi, yazılı açıklamasında, ''Hükümetin kayıt dışı ekonomiden tahsil edemediği vergiyi, çiftçinin ve arabası olan vatandaşın cüzdanından çektiğini'' ileri sürdü.
    AB ülkeleriyle karşılaştırıldığında, en pahalı benzin, mazot ve LPG'nin Türkiye'de olduğunu ifade eden Erçelebi, şöyle devam etti:

    ''Çiftçinin ekim mevsimi olan bu günler, mazota en çok ihtiyaç duyulan dönemdir. Mazotun litresi şu anda 3 lira 26 kuruştur. Hükümet kayıt dışı ekonomiden tahsil edemediği vergileri, 'vur abalıya' hesabı ile 'Deli Dumrul' anlayışıyla tarlasını sürüp, ürün elde etmek isteyen çiftçimizi ve arabası olan vatandaşımızı soyarak telafi etmeye çalışmaktadır. Bu zamlar, Türkiye'de kara taşımacılığında maliyeti yükselteceği için vatandaşın tüketeceği yiyeceklerin fiyatına da yansıyacak, her evin mutfağında yeni bir yangın çıkaracaktır. Akaryakıtı dışarıdan alan AB ülkelerinde, örneğin komşumuz Bulgaristan'da mazotun litresi 2, benzinin litresi 2 lira 20 kuruştur. Krizden iflas etme noktasına gelen Yunanistan'da mazot 2 lira 60 kuruş, benzin de 3 liradır.''

    Akaryakıt zamlarından kaçmak için arabalarına LPG tankı takan yurttaşların ''yağmurdan kaçarken doluya tutulduklarını'' öne süren Erçelebi, ''Çünkü hükümet, halkın LPG'ye yöneldiğini görünce, ona da son 10 günde 10 defa zam yaparak fiyatı 2 lira 30 kuruşa çıkarmıştır. Oysa AB ülkelerine baktığımızda Bulgaristan'da LPG'nin fiyatı 1 lira, Almanya'da 1 lira 20 kuruştur. Hükümet, akaryakıta yüzde 160 vergi koyarak, yandaşlarının kazanç sağladığı kayıt dışı ekonomiden tahsil edemediği vergileri, yurttaşımızın sırtına yüklemiştir'' görüşlerini bildirdi.

    Hasan Erçelebi, DSP olarak bu adaletsizliğin bir an önce giderilmesini istediklerini belirterek, hükümeti bu konuda duyarlı davranarak, ''dünyanın en zalim vergisi'' olarak nitelendirdiği dolaylı vergi adı altındaki zamları geri almaya davet etti.




    Erçelebi: Vergiler yurttaşın sırtına yüklendi Yorumları