Kamer Genç'ten Menderes ailesine özür   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-11-2010 (03:37)   Son Mesaj: 12-11-2010 (03:37)    Cevap: 0    Gösterim: 594  

    12-11-2010

    Kamer Genç'ten Menderes ailesine özür

    Kamer Genç'ten Menderes ailesine özür


    CHP milletvekili Kamer Genç, merhum Başbakan Adnan Menderes hakkında yaptığı konuşmadan dolayı özür diledi.

    TBMM Genel Kurulunda Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu Tasarısı'nın 2. bölümünün ilk 4 maddesi kabul edildi.
    Tasarıda değişiklik önergesine ilişkin söz alan CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Tan, Genel Kurulun çalışma saatlerini eleştirdi.

    Gece geç saatlere kadar yapılan bu çalışma sistemiyle kanunların sağlıklı bir şekilde çıkarılamayacağını belirten Tan, ''Böyle bir kanun çıkarma tekniği yeryüzünde yok. Belli bir saatten fazla otobüs kullanmak bile yasak. Belki de bu kürsüye de bir takometre takmak gerekiyor. Kanun çıkarmak, otobüs kullanmaktan daha mı kolay bir iş?'' dedi. Tan ayrıca, bu çalışma temposu içinde milletvekillerine antidepresan ilaç dağıtılsa, 'huzur içinde bir atmosfer sağlanabileceğini'' ifade etti.

    CHP'Lİ GENÇ, ÖZÜR DİLEDİ

    Başkanvekili Meral Akşener, Tan'ın konuşmasının ardından oturuma ara vererek, grup başkanvekillerini odasına davet etti. Akşener'in grup başkanvekilleriyle görüşmesinin ardından tasarının görüşmelerine devam edildi.

    Bu arada yerinden söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, bir önceki oturumda merhum Başbakan Adnan Menderes hakkında yaptığı konuşmadan dolayı özür diledi. Genç, ''Yaptığım konuşma, maksadını aşan bir konuşma oldu. Menderes ailesinden özür diliyorum. Sözlerimi geri alıyorum. Rahmetli Menderes'e de Allah'tan rahmet diliyorum'' diye konuştu.

    CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, 2002 yılında Türkiye'de yaklaşık 60 bin tutuklu ve hükümlü bulunduğunu, ancak bu rakamın 2010 yılında yaklaşık 120 bine çıktığını söyledi. Dibek, bu sayının neden arttığının sorgulanması gerektiğini ifade etti.

    MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, Türkiye'nin bir suç cennetine dönüştüğünü savunarak, ''Yaptıklarınız, adalet saraylarından ibaret kaldı'' dedi. Paksoy, iktidarın, AB'nin istediği ya da AK Parti'nin ihtiyacı olan kanunları çıkardığını iddia etti.

    CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner, tasarıya göre, HSYK'nın toplantı ve gündemini Adalet Bakanı'nın hazırladığını, bunun, yargı tarafsızlığı ve bağımsızlığı ile çeliştiğini kaydetti. Güner, yargının, yürütmenin denetiminde olmasının teşvik edildiğini ileri sürdü.

    CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bakanların ve AK Parti'li milletvekillerinin, referandum öncesinde, 12 Eylül darbecilerinden hesap sorulacağı sözünü verdiklerini, ancak bunun gereğinin henüz yapılmadığını söyledi.

    MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, tasarının hakim ve savcılarla ilgili olumlu herhangi bir düzenleme içermediğini, ayrıca yargı bağımsızlığı ile de çeliştiğini öne sürdü.

    Tasarının görüşmelerine devam ediliyor.

    AA




    Kamer Genç'ten Menderes ailesine özür Yorumları