Tüp patladı, anne ve kızı ağır yaralandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-11-2010 (00:04)   Son Mesaj: 12-11-2010 (00:04)    Cevap: 0    Gösterim: 475  

    12-11-2010

    Tüp patladı, anne ve kızı ağır yaralandı

    Tüp patladı, anne ve kızı ağır yaralandı


    Zonguldak'ın Ereğli İlçesine bağlı Gökçeler Beldesinde tüp patlaması sonucu anne ile 2,5 yaşındaki kızı ağır yaralandı.

    Özel bir hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından anne İzmit'e kızı ise Ankara'ya sevk edildi.

    Edinilen bilgilere göre anne Nezahat Sever Akkuş (32) saat 16.45 sularında evin içinde gaz kokusu olduğunu fark etti. Banyoda ki tüplü şofbenden şüphelenen anne banyonun kapısını açarak tüpe bakmak istedi. Ancak kapıyı açar açmaz tüp büyük bir gürültü ile patlama oldu. Patlamanın etkisi ile oturma odasının camı ve doğraması yerinden çıktı. Yatak odasının da camlarının kırıldığı patlamada anne Nezahat Sever Akkuş ve 2,5 yaşında ki kızı Mihriban Akkuş, alevler içinde kaldı.
    Vücutlarında yanıklar oluşan anne ve kızın yardımına mahalle sakinleri koştu. Patlamanın ardından eve gelen mahalleli, yerde yarı baygın yatan anne Nezahat Sever Akkuş ve küçük Mihriban'ı dışarı çıkarttı. Özel araçlara bindirilen anne ve küçük kızı Özel Anadolu Hastanesi acil servisine kaldırıldı.

    Olayı duyan Akkuş ailesi ve dostları hastaneye akın etti. Acil serviste yapılan müdahale sonrasında anne Nezahat Sever Akkuş'un vücudunun yüzde 25'lik bölümünde 1. derece yanık olduğu tespit edildi. Durumu ağır olan anne, hastanenin ambulansı ile İzmit'e sevk edildi. Küçük Mihriban'ın ise vücudunun yüzde 10'luk bölümünde 2. derece yanık olduğu tespit edildi. Mihriban da Ankara Dışkapı SSK Hastanesi'ne sevk edildi. Ambulans beklendiği sırada küçük kızın ağlaması ve gözyaşları yakınlarının yüreğini dağladı.

    Anadolu Hastanesine gelen Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak da olayla ilgili hastane yetkililerinden ve Akkuş ailelerinden bilgi aldı. Aile yakınlarına geçmiş olsun dileklerini sunan Başkan Çolak, "Anne evdeki gaz kokusunun nedenini araştırmak için banyoya gitmiş. Tam kapıyı açtığı sırada büyük bir gürültü ile patlama olmuş. Patlamanın sızan gazın alev alması sonrasında mahalle halkı anne ve kızının yardımına koşmuş. Şimdi ise İzmit ve Ankara' ya sevk oldular. Allah acil şifalar versin." dedi.

    BABA MADEN KAZASINDA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

    Nezahat Sever Akkuş'un eşi 34 yaşında ki Ali Akkuş'un ise 3 Ekim'de özel bir maden ocağında gece vardiyasından çıkarken kafasını yük vagonlarına çarparak hayatını kaybettiği öğrenildi. Anne Nezahat Sever Akkuş ve kızı Mihriban'ın evde yalnız yaşadığı ifade edildi.

    Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.




    Tüp patladı, anne ve kızı ağır yaralandı Yorumları