Gül, Adana'daki sanayicilere seslendi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-10-2010 (23:56)   Son Mesaj: 12-10-2010 (23:56)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    12-10-2010

    Gül, Adana'daki sanayicilere seslendi

    Gül, Adana'daki sanayicilere seslendi


    Cumhurbaşkanı Gül, artık yatırımları özel sektörün yaptığını belirterek, iş adamlarına, ''Sizlerin kazandığı belli bir ölçeğe geldikten sonra, artık bütün memleketin varlığı haline geliyor." dedi.

    Gül, Adana'nın önde gelen isimleriyle Hilton Oteli'nde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.
    Yemek öncesinde Türkiye'nin en büyük 500 ve ikinci 500 büyüğü arasına giren firma yöneticilerine plaket veren Gül, plaket alanlarla toplu fotoğraf çektirdi.

    Daha sonra yaptığı konuşmada, Adana'da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Gül, vatandaşların gösterdiği sevginin kendisini duygulandırdığını söyledi.

    Adana'nın büyüklüğünün nüfusuyla, kültürüyle, dinamizmiyle, tarımıyla ve iş hayatıyla ifade edilebileceğini belirten Gül, kentin asıl büyüklüğünün tarihinden geldiğini kaydetti. ''Cenab-ı Allah buraya en güzel toprağı, en güzel iklimi vermiş'' diyen Gül, Çukurova'nın bereketli topraklarının sadece Adana ve Türkiye'yi değil, bir çok yeri doyurduğunu dile getirdi. Gül, Adana insanının da bereketli ve verici insanlar olduğunu, bununla her zaman övündüklerini söyledi.

    Adana'nın tarım merkezi olduğunu belirten Gül, tarımın dünyada giderek önem kazandığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, ''Sanayi ihmal edilebilir, başka şeyler ihmal edilebilir ama gıda, tarım hiçbir zaman ihmal edilmeyecek. İnsan var oldukça gıdaya ihtiyacı olacak. Dünya zenginleştikçe, az gelişmiş ülkeler geliştikçe gıda tüketimi artacak ve tarımın önemi de artacak. Onun için bu topraklar bundan sonra daha çok insanı doyurmak zorunda. Tarımın şekli, tarıma dayalı teknoloji bu bölgenin, bu şehrin geleceğinde büyük rol oynayacak'' diye konuştu.

    -''SINIRLAR İDARİ SINIR HALİNE GELİYOR''-

    Adana'da karamsarlığa yer olmadığını ve kentin geleceğinin parlak olduğunu dile getiren Gül, Adana'nın çevredeki ülkelere de hitap eden bir şehir olduğunu söyledi. Gül, komşu ülkelerle sıfır sorun politikasına işaret ederek, ''Türkiye'nin dış politikası sayesinde çevre ülkelerle sınırlarımız artık idari sınır haline geliyor. İnsanlar serbestçe birbirini daha çok ziyaret edecek, daha çok mal, sermaye hareketi olacak. Bunun neticelerini özellikle bölgeye yakın illerimiz hissetmeye başladı, Adana da bunu görmeye başlamıştır'' dedi.

    Cumhurbaşkanı Gül, Adana'da bir üniversite olmasına ilişkin eksikliği temaslarında dile getirdiğini anlatarak, kentte devlet üniversitesinin yanı sıra vakıf üniversitelerinin kurulması gerektiğini söyledi. Bununla ilgili girişimler olduğunu öğrendiğini ifade eden Gül, bu konuyu desteklediğini kaydetti. Adana'nın büyük bir kültür ve düşünce merkezi olduğunu da belirten Gül, kentten önemli sanatçılar, edebiyatçılar, bilim ve fikir adamları çıktığını, bunların çoğalması gerektiğini dile getirdi.

    Adana eşrafına şehre sahip çıkma açısından önemli görev düştüğünün altını çizen Gül, tüm kesimlerin kentin gelişimi için uyum içinde olağanüstü gayret göstermesini istedi.

    Sanayicilerin, iş adamlarının ''kalkınmanın motoru'' olduğunu vurgulayan Gül, artık devletin kendisine düşen görevi alt yapıda gösterdiğini, esas yatırımları özel sektörün gerçekleştirdiğini anlattı. Gül, iş adamlarına, ''Sizler üretiyorsunuz, sizler vergi ödüyorsunuz, döviz getiriyorsunuz, istidam sağlıyorsunuz. Herkesin sizin değerinizi bilmesi, önünüzü açması gerekir ki daha çok yatırım olsun, daha çok iş imkanları ortaya çıksın. Sizlerin kazandığı belli bir ölçeğe geldikten sonra, artık bütün memleketin varlığı haline geliyor. Büyük fabrikalar sadece sahiplerinin değil, herkesin olmaya başlıyor'' diye seslendi. Gül, iş adamlarını daha çok hayır yapmaları konusunda da teşvik ettiğini söyledi.

    Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından şehit yakınları ve gazilerin bulunduğu masaya giderek, eşi Hayrünnisa Gül'ü de masaya çağırdı ve birlikte anı fotoğrafı çektirdi.

    Ymekte TBMM Tarım Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi ile AA Adana Bölge Müdürü Ersin Altınsoy pamuğun tohumdan konfeksiyona kadar tüm aşamalarının fotoğraflandığı proje kitabını Cumhurbaşkanı Gül'e takdim etti.

    Yemek, basına kapalı devam etti.




    Gül, Adana'daki sanayicilere seslendi Yorumları