Faruk Süren ile Yıldızhan Emniyet'te   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-10-2010 (23:57)   Son Mesaj: 12-10-2010 (23:57)    Cevap: 0    Gösterim: 485  

    12-10-2010

    Faruk Süren ile Yıldızhan Emniyet'te

    Faruk Süren ile Yıldızhan Emniyet'te


    Sahte belgelerle silah taşıma ve bulundurdukları gerekçesiyle düzenlenen operasyonla ilgili ünlü şarkıçı İzzet Yıldızhan ve Galatasaray eski başkanı Faruk Süren İstanbul Emniyeti'nde ifade veriyor.

    Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren ile türkücü İzzet Yıldızhan'ın, silah taşıma ve bulundurma hakkı olmayan kişilere sahte belgelerle ruhsat temin edildiği iddiasına ilişkin düzenlenen operasyon kapsamında emniyette ifadelerine başvuruldu.
    Alınan bilgiye göre, Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne önce türkücü İzzet Yıldızhan geldi. Yıldızhan, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde konuyla ilgili ifade verdikten sonra emniyetten ayrıldı.

    Daha sonra avukatıyla birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gelen Faruk Süren'in de aynı konuya ilişkin ifadesine başvuruldu.

    Süren, yaklaşık 1,5 saat kaldığı emniyetten ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, konuyla ilgili ifadesinin alındığını belirterek, soruşturma devam ettiği için daha fazla bir şey söyleyemeyeceğini kaydetti.

    -OPERASYON-

    İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süren bir çalışmanın ardından, silah taşıma ve bulundurma ruhsatı alma yetkisi olmayan kişileri şirket sahibi göstererek ruhsat temin ettikleri öne sürülen ve aralarında polis memurları ile emekli polislerin de olduğu suç örgütüne yönelik operasyon düzenlemişti. İstanbul'un çeşitli ilçelerinde belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda, yaklaşık 50 kişi gözaltına alınmıştı.

    Operasyonda ele geçirilen 300'ün üzerinde sahte ruhsatlı ve ruhsatsız silah, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü.

    Şüphelilerin, silah taşıma ve bulundurma ruhsatı alamayan kişilere yüksek ücretler karşılığında sahte belgelerle ruhsat temin ettikleri belirtilmişti.

    Suç örgütüne ruhsat için başvuranlar arasında ünlü kişilerin ve iş adamlarının da olduğu öne sürülmüştü.




    Faruk Süren ile Yıldızhan Emniyet'te Yorumları