Tren arızalandı yolcular mahsur kaldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-10-2010 (23:56)   Son Mesaj: 12-10-2010 (23:56)    Cevap: 0    Gösterim: 533  

    12-10-2010

    Tren arızalandı yolcular mahsur kaldı

    Tren arızalandı yolcular mahsur kaldı


    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin TCDD ile ortaklaşa hayata geçirdiği Aliağa Menderes Banliyö Hattı'nın metro standartlarına çıkarılmasını öngören projede, Çiğli ile Cumaovası arasında 5 Aralık'ta başlayan deneme seferlerinde sorun yaşanmaya devam ediyor.

    Saat 17.45'te Cumaovası'ndan yola çıkan tren, Alsancak Garı'na uğradıktan sonra Çiğli'ye doğru hareket etti. Tren yola çıktıktan kısa bir süre sonra Kahramanlar katlı otoparkının hemen önünde arıza yaparak durdu. 1 saatten fazla vagonlarda mahsur kalan vatandaşlara yaşanan arıza hakkında hiçbir bilgi verilmemesi ve vagonlardaki ışıkların zaman zaman yanıp sönmesi paniğe neden oldu. Bu sırada panik atağı bulunan bir bayan yolcunun rahatsızlanması üzerine makinist vagon kapılarını açtı. Bazı yolcular, yaklaşık 1 metre 30 santim yükseklikteki vagonlardan tren yoluna atladı. Panik havasının yaşandığı vagonda, bazı vatandaşlar da yasak olmasına rağmen makinistin bulunduğu kabine girdi. Makinistin vatandaşların tepkilerinden dolayı treni terk ettiği iddia edilirken, vagonlarda zaman zaman vatandaşlar nefes almakta zorlandı. Vagonlarda kapalı kalan vatandaşların yardımına TCDD Bölge Müdürlüğü ekipleri koştu.

    Trende mahsur kalan vatandaşlardan edinilen bilgiye göre, bozulan vagonların yanına TCDD'ye ait başka bir vagon yanaştırıldı. Ancak iki tren vagonu arasındaki yükseklik farkının fazla olması nedeniyle bir trenden diğer trene yolcuların tahliye edilmesi mümkün olmadı. Bazı vatandaşlar arızaya müdahalede gecikilmesi üzerine trenden atlayarak yollarına karayoluyla devam ederken, tren yolundan geçişte tehlikeli anlar yaşandı. Yaklaşık 2 saatlik beklemenin ardından arızalanan tren Halkapınar istasyonuna çekildi. Burada yolcuların bazıları metro hattı ile Bornova yönüne giderken, bazıları da Çiğli trenine binerek Karşıyaka yönüne devam etti.




    Tren arızalandı yolcular mahsur kaldı Yorumları