Mersin Valiliğinden Türkiye'de bir ilk   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-10-2010 (22:19)   Son Mesaj: 12-10-2010 (22:19)    Cevap: 0    Gösterim: 467  

    12-10-2010

    Mersin Valiliğinden Türkiye'de bir ilk

    Mersin Valiliğinden Türkiye'de bir ilk


    Mersin valiliği bir ilke imza atarak 'Ekonomik Yönden Yoksun Bireylerin Kısmi Süreli Çalışmayla İstihdama Kazandırılması Projesi' kapsamında, kentte bin kişinin istihdam edileceği açıklandı.

    Abdullah Biçer'in haberi

    Türkiye'de ilk defa Mersin Valiliği tarafından hayata geçirilen 'Ekonomik Yönden Yoksun Bireylerin Kısmi Süreli Çalışmayla İstihdama Kazandırılması Projesi' kapsamında, kentte bin kişinin istihdam edileceği açıklandı.

    Projeyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Hasan Güzeloğlu, Türkiye'nin olduğu gibi Mersin'in de en önemli sorununun işsizlik olduğuna dikkat çekerek, sorunun çözümüne yönelik çabaların, ülke genelinde yapısal ve temel anlamda sürdürüldüğünü anlattı. Valilik olarak ekonomik ve sosyal kesimin tüm aktörleriyle yatırım imkanlarını arttırmanın yanı sıra istihdam olanaklarının çoğaltılması ve istihdama dönük çalışmalarda bulunduklarını dile getiren Güzeloğlu, ekonomi alanındaki olumlu değişimlerin sosyal ve toplumsal alandaki birçok olumlu gelişmeye de katkı sunduğunu dile getirdi.
    Valilik olarak kentte bir yıl içinde 5 bin kişinin istihdam edilmesine yönelik hedefleri olduğunu daha önce açıkladıklarını hatırlatan Güzeloğlu, "Bu hedefi; Mersin'in tarım, hizmet sektörü, lojistik, turizm potansiyelini göz önünde bulundurup, kentin ekonomik anlamdaki büyüklük ve zenginliklerini düşünerek belirlemiş, bunu kamuoyuyla paylaşmıştık" dedi. Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (MTOSB) yatırımlar kapsamında üç büyük firmayla imzalanan 238 milyon dolarlık bir anlaşma imzalandığına dikkat çeken Hasan Güzeloğlu, söz konusu yatırımla da yaklaşık bin 200 kişinin doğrudan istihdam edileceğini vurguladı.

    "PROJEYE DAHİL EDİLENLER 8 AY GEÇİCİ OLARAK İSTİHDAM EDİLECEK"

    'Ekonomik Yönden Yoksun Bireylerin Kısmi Süreli Çalışmayla İstihdama Kazandırılması Projesi'nin; kent merkezinde ve merkeze bağlı ilçelerdeki işsiz ve hiçbir sosyal güvencesi olmayanları kapsadığı bilgisini veren Güzeloğlu, bununla birlikte ekonomik yönden yoksun bireylerin kısmi istihdamla hem ekonomik değer oluşturmalarını, hem de sosyal anlamda yaşadıkları kentle bütünleşmelerini amaçladıklarını ifade etti. Projenin, aynı zamanda da Türkiye'de bir ilk olduğunun altını çizen Güzeloğlu, Mersin Valiliği'nce hazırlanan projeye, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fon Kurulu'ndan da 3 milyon 383 bin 485 TL'lik bir kaynak aktarıldığını söyledi.

    Projeye dahil edilenlerin haftada 5 gün, günde de 4 saat olmak üzere toplam 8 ay süreyle istihdam edileceklerine işaret eden Güzeloğlu, bu süre zarfında sosyal güvenceleri sağlanacak olan bireylerin, kamu kurumlarının yanı sıra kamuya ait alanlar ve özellikle okullarda istihdam edileceğini açıkladı. Güzeloğlu, "Böylelikle kamuya dönük geçici istihdam, kamunun hizmet ihtiyacını da karşılayacak. Okullarımız ve kurumlarımızda hizmet altyapı iyileşecek.

    Proje kapsamında istihdam edilen vatandaşlarımız, vakıflarımızca da her zaman olduğu gibi desteklenecek, proje boyunca sosyal yardımlar, gıda ve giyecek gibi katkılar da kendilerine sunulacak. Ayrıca 8 ay boyunca istihdam edilecek olan vatandaşlarımız, geçici istihdam sonrasında kalıcı bir iş edinmelerine yönelik olarak yine proje çerçevesinde; çocuk ve yaşlı bakımı, kat görevlisi ve hizmet elemanı gibi konularda açılacak beceri ve yetenek kurslarından da faydalanabilecek. Bu kursların amacı; proje bitiminden sonraki dönemde bireylerin edindikleri beceri ve kazanımlarla kalıcı bir iş sahibi olmalarını sağlamak" diye konuştu.

    "PROJE SOSYAL VE TOPLUMSAL ANLAMDA KENTE ÖNEMLİ BİR KATKI SUNACAK"

    8 ay boyunca istihdam edilecek olanların, geçici istihdam sonrasında da Akdeniz'de 400, Toroslar'da 300, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde de 150 olmak üzere toplam bin kişi istihdam edileceğine dikkat çeken Vali Güzeloğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan yardım alan ya da almaya kaz kazanmış olmanın da projeye tek katılım şartı olduğunu uyarısında bulundu.

    10 Aralık 2010 tarihi itibariyle Toroslar'da 60, Akdeniz'de 84, Mezitli'de 150 ve Yenişehir'de de 102 kişinin proje kapsamında çalışmaya başladığı bilgisini de veren Güzeloğlu, projeye bağlı olarak istihdam edilecek bireylerin, sosyal güvenlik primlerinin ödeneceği ve kendilerine de 228.5 ile 278 TL arasında aylık net ödeme yapılacağı kaydetti. Güzeloğlu, "Bu proje yaklaşık bin kişinin aileleriyle birlikte 5 bin kişilik bir bütünlüğü kentle ve istihdamla buluşturmakla kalmayacak, aynı zamanda sosyal ve toplumsal anlamda da çok önemli bir katkı ve kazanım sağlayacak" ifadesini kullandı.

    HABER 7




    Mersin Valiliğinden Türkiye'de bir ilk Yorumları