Balıkesir'de metrekareye 23,2 kg yağış düştü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-10-2010 (19:54)   Son Mesaj: 12-10-2010 (19:54)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    12-10-2010

    Balıkesir'de metrekareye 23,2 kg yağış düştü

    Balıkesir'de metrekareye 23,2 kg yağış düştü


    Balıkesir'de bu sabah saatlerinden itibaren yağan yağmur hayatı olumsuz etkiledi.

    Yer yer şiddetini artıran yağmur öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybederken yaklaşık 16 derece birden düşen hava sıcaklığı ise gündüz 4 derece olarak kaydedildi.
    KAR VAR, SOĞUK HAVAYA DİKKAT
    Meteorolojiden alınan bilgiye göre, Balıkesir kent merkezinde dün gece yarısından sonra başlayıp sabah saatlerinde şiddetini artırarak devam eden yağışlarda metrekareye 23,2 kilogram yağış düştü. Bu gece ve yarın kar yağışı beklenen Balıkesir'de yarınki en yüksek sıcaklık 1 derece olarak tahmin edilirken, yarın gece en yüksek hava sıcaklığı eksi (-) 3 ila eksi 4 derece dolaylarında gerçekleşecek. Pazar günü kar yağışı beklenmezken rekor soğukluk olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji yetkilileri pazar gecesi Balıkesir'deki hava sıcaklığının eksi 10 derece olarak tahmin edildiğini bildirdi.

    VALİLİKTE KIŞ ALARMI
    Meteoroloji Balıkesir merkez ve ilçelerinde zirai don uyarısında bulundu. Valilikte ise daire müdürleri acil toplantıya çağırılarak kış tedbirleri gözden geçirildi, alınacak önlem ve tedbirlerle ilgili hareket planı belirlenirken, görevlendirmeler yapıldı. Toplantıda bu gece yarısından itibaren Balıkesir'i etkisi altına alması beklenen kar yağışı ve soğuk havayla ilgili muhtemel sonuçlar değerlendirilip alınacak önlemler görüşüldü. Valinin talimatıyla tüm birimler alarm durumuna geçirildi.




    Balıkesir'de metrekareye 23,2 kg yağış düştü Yorumları