İran, benzin fiyatını artıracak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-10-2010 (18:21)   Son Mesaj: 12-10-2010 (18:21)    Cevap: 0    Gösterim: 483  

    12-10-2010

    İran, benzin fiyatını artıracak

    İran, benzin fiyatını artıracak


    İran, yerli tesislerdeki günlük benzin üretim kapasitesinin üç ay içinde 10 milyon litre daha artırılacağını bildirdi.

    İran Petrol Bakanlığı Shana'nın internet sayfasında yer alan habere göre, Petrol Bakanı Mesud Mir Kazımi, ülkesinin enerji sektörünü de hedef alan yaptırımların başarısızlığa uğradığını belirterek, benzin ihtiyacının rahatlıkla karşılandığını söyledi.
    ''Günlük benzin üretimi, üç ay içinde en az 10 milyon litre daha artırılacak'' diyen Mir Kazımi, rafineri ve petrokimya tesislerinin tam kapasiteyle çalıştığını bildirdi.

    Ülkedeki yedi rafineride günlük benzin üretimini Ekim'de 44 milyon litreden 66,5 milyon litreye çıkaran İran'ın, benzin ihraç eder hale geldiği açıklanmıştı.

    Dünyanın beşinci ham petrol ihracatçısı olan İran, yeterli rafineri olmaması ve teknik alt yapıdaki sorunlar nedeniyle bir süre öncesine kadar benzin ihtiyacının yüzde 40'a yakınını ithal ediyordu.

    BM Güvenlik Konseyi'nin yanı sıra ABD ve AB'nin tek taraflı yaptırım kararlarının enerji sektörünü de hedef alması üzerine İran, benzin üretiminde acil eylem planını yürürlüğe koymuştu.

    AA




    İran, benzin fiyatını artıracak Yorumları