Ankara ve çevresine kuvvetli yağış uyarısı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-10-2010 (17:58)   Son Mesaj: 12-10-2010 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 411  

    12-10-2010

    Ankara ve çevresine kuvvetli yağış uyarısı

    Ankara ve çevresine kuvvetli yağış uyarısı


    Ankara ve çevresinde bugün akşam saatlerinde lodosla birlikte kuvvetli sağanak uyarısında bulunuldu. Ankara Valiliği, soğuk ve yağışlı havaya karşı önlem alınmasını istedi.

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ankara ve çevresinde akşam saatlerinde lodosla birlikte kuvvetli sağanağın oluşturabileceği, olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
    ANKARA VALİSİ YÜKSEL, KURUM VE KURULUŞLARIN SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVAYA KARŞI ÖNLEM ALMALARINI İSTEDİ

    Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, başta belediyeler olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarından, soğuk ve yağışlı havaya karşı önlem almalarını istedi.

    Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, kaymakamlıklar, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, DSİ 5. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü, Türk Telekom Anadolu Merkez-1 Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü ile BEDAŞ'a genelge gönderdi.

    Yüksel genelgeyle ilgili kurumlara, Ankara sınırları içinde meteorolojik şartlar nedeniyle herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması ve vatandaşların günlük hayatını etkileyecek ve mağdur edebilecek bir durumun ortaya çıkmaması için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının üstün görev ve sorumluluk anlayışıyla, mevsimsel tertip ve tedbirlerini bir kez daha gözden geçirmeleri, eksikliklerini ivedi olarak tamamlamaları talimatını verdi.

    Vali Yüksel'in genelgesinde alınacak önlemler şöyle sıralandı:

    ''Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, hava durumu ve değişikliklerine ilişkin raporları günlük olarak Valilik Makamına ve ilgili kurum ve kuruluşlara göndermeye devam edecektir. Kamu kurum ve kuruluşları, araç ve personel durumlarını yeniden gözden geçirecek ve gerekli takviyeleri derhal yapacaklardır. Devlet Su İşleri 5. Bölge Müdürlüğü, hassasiyeti bulunan yerlerdeki akarsu ve dere yatakları ile kanallarda taşkın önleme planlarına uygun yerler dahil kıyı tahkimat ve benzer çalışmalara hız verecektir. İl Özel İdaresi, özellikle eğitim-öğretimde taşıma yapılan grup köy yolları güzergahları esas alınarak; yol, menfez, köprü ve yağmur kanallarının bakım ve onarımlarını süratle gerçekleştirecektir. Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü tarafından da sorumluluk alanlarında benzer uygulamalar ivedilikle yapılacaktır. Drenaj kanalları ve rögarların temizlettirilmesiyle alt yapı hassasiyeti olan yerlerde ivedi olarak tahliye sistemlerinin bakımları ve hazırlıklı hale getirilmesi hususunda, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilçe ve belde belediyeleri tarafından gerekli tedbirler alınacak ve ilgili birimler ve personel bir kez daha uyarılacaktır. Halen yapımı veya onarımı devam eden kamu inşaatlarının çatılarının hızla kapatılması sağlanacaktır. BEDAŞ A.Ş. ve TEİAŞ İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü ve Türk Telekom Anadolu Merkez-1 (Ankara) Bölge Müdürlüğünce Ankara ilinde her an ve her şartta enerjinin sürekliliği ve muhaberenin çalışırlığını temin etmek üzere gerekli tertip ve tedbirler alınacaktır.''




    Ankara ve çevresine kuvvetli yağış uyarısı Yorumları