Sanat dünyası unuttu devlet sahip çıktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-10-2010 (17:23)   Son Mesaj: 12-10-2010 (17:23)    Cevap: 0    Gösterim: 482  

    12-10-2010

    Sanat dünyası unuttu devlet sahip çıktı

    Sanat dünyası unuttu devlet sahip çıktı


    Kültür ve Turizm Bakanlığı, kısıtlı bütçe imkanlarına karşın, devletin yardımsever elini zor durumda olan bazı sanatçılara uzattı. Kültür Bakanlığı, bu yıl 21 sanatçıya 89 bin 500 lira muhtaç yardımı yaptı.

    Volkan Yanardağ'ın haberi
    Bakanlığın sessiz sedasız destek sağladığı isimler arasında Selmi Andak, Müzeyyen Senar, Münir Özkul, Metin Erksan, Halit Refiğ gibi sanat dünyasının önemli ustaları bulunuyor.

    Sanat camiası tarafından unutulmaya yüz tutmuş isimlere cüzzi de olsa maddi yardımda bulundu.

    2010 yılında 21 sanatçıya toplam 89 bin 500 TL'lik muhtaç yardımı yapan Bakanlığın destek sağladığı isimler arasında Temmuz ayında yaşamını yitiren "Ben her sabah aşık olurum" şarkısının bestecisi Selmi Andak, Atatürk'e şarkı söylemiş 'Cumhuriyetin divası' Müzeyyen Senar da bulunuyor.

    Kıt imkanlarla sanat camiasına sessiz sedasız destek veren Kültür Bakanlığı, 2009'da da Hababam Sınıfı'nın Mahmut Hocası Münir Özkul'a, Türk sinemasına Susuz Yaz ile ilk yurtdışı ödülü getiren Metin Erksan'a, ulusal sinemanın önemli yönetmenlerinden Halit Refiğ'e yardım yaptı.

    Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü, 2010 yılında 21 Eylül tarihi itibarıyla 21 muhtaç sanatçıya yardım yaptı. Bu sanatçılara, bin TL ile 15 bin TL arasında nakti destek sağlandı.

    Bu sanatçılar arasında bu yıl içinde yaşamını yitirenler de yer aldı. Türk sinemasının 'kötü adam'larından Ekrem Turan Gökkaya, Sırrı Elitaş'ın yanısıra Saadet Gürses, Deniz Akbulut gibi Türk sinemasının bir dönem önemli figürleri olan isimler bulunuyor.

    Destek sağlanan sanatçılardan biri de Temmuz ayında yaşamını yitiren besteci Selmi Andak. Sezen Aksu'nun söylediği "Ben Her Bahar Aşık Olurum" şarkısının da bestecisi olan Andak, Devlet Sanatçısı ünvanını da taşıyordu.

    Selvi Boylum Al Yazmalım filminde İlyas Salman'a aşık olan Dilek rolüyle bilinen 18 Haziranda aramızdan ayrılan Hülya Tuğlu da bakanlık tarafından desteklenmiş. Cumhuriyetin divası olarak tanınan Müzeyyen Senar da kısıtlı imkanları bulunan bakanlığın desteklediği sanatçılar arasında yer alıyor.

    Bakanlık, 2009 yılında da 21 muhtaç sanatçıya maddi imkan sağladı. Hababam Sınıfı'nın Mahmut Hocası Münir Özkul, Türk Sinema tarihinde uluslararası ödül alan ilk film olan Susuz Yaz'ın yönetmeni Metin Erksan, ulusal sinema akımının temsilcilerinden, Karılar Koğuşu, Yorgun savaşçı gibi filmlerin yönetmeni Halit Refiğ ile ünlü tiyatro sanatçısı Erol Günaydın da bakanlık tarafından çeşitli miktarlarda desteklenen isimler oldu.




    Sanat dünyası unuttu devlet sahip çıktı Yorumları