Faciada hem şoför hem karayolları suçlu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-10-2010 (17:04)   Son Mesaj: 12-10-2010 (17:04)    Cevap: 0    Gösterim: 500  

    12-10-2010

    Faciada hem şoför hem karayolları suçlu

    Faciada hem şoför hem karayolları suçlu


    Yalova'da 8 Nisan 2010 tarihinde meydana gelen, 5 kadın tekstil işçisinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi.

    İstanbul Adli Tıp Kurumunun hazırladığı bilirkişi raporunda hem şoför hem de Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünün kusurlu bulunduğu bildirildi.
    Yalova Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, ''taksirle yaralama ve ölüme neden olma'' suçlarından tutuklu bulunan servis şoförü Nazif Türk de katıldı.

    Duruşmada, İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından kazayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunun sonuç bölümü okundu. Raporda sürücü Nafiz Türk'ün yola dikkatini vermediği, kaza yerinde fren izi bulunmadığı, bu nedenle kusurlu olduğu belirtildi. Raporda, ayrıca kazanın meydana gelmesinde Karayollarının da kusurlu olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

    Davacı avukatları bilirkişi raporuna katıldıklarını, sanığın, sevk maddesi gereğince cezalandırılmasını talep etti.

    Cumhuriyet Savcısı İhsan Kılıç ise bilirkişi raporuyla birlikte sanık Nazif Türk'ün suçu işlediğinin anlaşıldığını ifade ederek, sanığın gerçekleşen olayın cezasına uyan yasa maddesi uyarınca cezalandırılmasını istedi.

    Davacı avukatlarından Cemal İnci de iddia makamın esas hakkındaki mütalaasına iştirak ettiklerini, olayın ülke gündemini işgal ettiğini, bu sebeplerden dolayı da en üst cezanın verilmesini talep etti.

    Sanık avukatı İsmail Altay ise bilirkişi raporunu bu haliyle kabul edemeyeceklerini belirterek, yeniden rapor alınmasını istedi.

    Mahkeme heyeti ise yeni bilirkişi raporu alınması talebini reddetti.

    Kazada eşini kaybeden Fethi Yavuzdeğer de sanığın en yüksek cezayı almasını istediğini dile getirerek, ''Ben ve çocuklarım mağduruz. Eğer sanık tahliye olursa ben bunu çocuklarıma nasıl anlatırım? Cezalandırılmasını istiyorum'' dedi.

    Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve bir dahaki duruşma tarihine kadar yazılı savunmasını sunması için süre verdi. Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.

    -OLAY-

    Yalova'da, 8 Nisan gecesi bir tekstil fabrikasının işçilerini taşıyan Nazif Türk yönetimindeki 77 DF 480 plakalı servis midibüsü, Çiftlikköy Siteler mevkisinde yol kenarındaki bariyerlere çarptıktan sonra devrilmiş, yolda herhangi bir işaret ve uyarıcı levhanın bulunmadığı iddia edilmişti. Kazada, Ebru Yavuzdeğer, Nevin İşcan, Necmiye Deniz, Kader Boztepe ve Nermin Irmak ölmüş, 17 işçi yaralanmıştı.




    Faciada hem şoför hem karayolları suçlu Yorumları