Küçük Şükran çöplük gibi evden kurtarıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-10-2010 (17:06)   Son Mesaj: 12-10-2010 (17:06)    Cevap: 0    Gösterim: 528  

    12-10-2010

    Küçük Şükran çöplük gibi evden kurtarıldı

    Küçük Şükran çöplük gibi evden kurtarıldı


    Edirne'de, okula gitmek için dedesi ve teyzesinin yanında olumsuz şartlarda kaldığı belirlenen 9 yaşındaki kız çocuğu, koruma altına alındı.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, polisi arayan Mehmet Yavaş (85), kendisine ait 34 NUB 07 plakalı otomobilinin, birlikte yaşadığı kızı Şükran O. tarafından kendisinden izinsiz olarak götürüldüğünü belirterek, bulunmasını istedi.
    Bunun üzerine olayı araştırmak için Yavaş'ın yaşadığı Atatürk Caddesi'ndeki eve gelen polis ekipleri, çöplük gibi bir manzarayla karşılaştı.

    Evde Yavaş ve torunu olan Şükran O'nun 1 yaşındaki kızı Seval Nur'u bulan ekipler, Yavaş'ın başka bir kızından olan 9 yaşındaki torunu Z.A'nin ise okulda olduğunu öğrendi.

    Pis kokular yayılan evde hijyenden uzak bir yaşam olduğunu belirleyen polis, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

    Evdeki inceleme sürerken, hiçbir şeyden haberi olmayan ve ailesinin il dışında bulunması nedeniyle okula gitmek için dedesi ve teyzesinin yanında kalan Z.A okuldan döndü.

    Küçük Z.A'nın, çöplüğü andıran evde, büyüklerinin sorumsuzluğuna isyan edercesine, salonun duvarına astığı, ''Lütfen yerlere çöp atmayınız, temiz hayat'' yazısı, polisi duygulandırdı.

    Z.A, evdeki incelemelerin ardından, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince götürüldü. Z.A'nın koruma altına alınacağı öğrenildi.

    Bu arada, hakkında ihbarda bulunulan Şükran O. da eve geldi. Babasının arabasını bir yere gitmek için aldığını belirten kadın hakkında işlem yapılmadı.

    Kendi çocuğuna bakabileceğini ve koruma altına alınmasını istemediğini ifade eden kadın, ekipler tarafından evini temiz tutması yönünde uyarıldı.




    Küçük Şükran çöplük gibi evden kurtarıldı Yorumları