Kar yağışı Bolu'da etkili oluyor /   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-10-2010 (16:57)   Son Mesaj: 12-10-2010 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 686  

    12-10-2010

    Kar yağışı Bolu'da etkili oluyor /

    Kar yağışı Bolu'da etkili oluyor /


    Bolu Dağı'nda kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar yağışı nedeniyle, çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Karanlıkdere ve Bakacak mevkisinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Yollarda kar birikmeleri var.



    Bolu Dağı mevkisinde kuvvetli kar yağışı uyarısında bulunuldu.
    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bolu il merkezi ve Bolu Dağı'nda kar yağışının başladığı anımsatılarak, kar yağışının bu akşam ve gece saatleri ile yarın Bolu il merkezinde orta kuvvette, Bolu Dağı mevkisinde kuvvetli olarak devam etmesinin beklendiği ifade edildi.

    Açıklamada, özellikle trafikte seyreden sürücülerin kar yağışı ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bolu Dağı'nda yaklaşık iki saat önce başlayan kar yağışı, yollarda kar birikmelerine neden oldu.

    Karanlıkdere ve Bakacak mevkisinde kar kalınlığının yer yer 15-20 santimetreye ulaştığı, karayolları ekiplerinin aralıksız olarak yol açma ve tuzlama çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

    Düzce-Bolu karayolu, yoğun kar yağışının etkili olması ve araçların kara saplanması nedeniyle bir süre ulaşıma kapandı ve yaklaşık 1 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu yol tek şeritten ulaşıma açılırken, sadece küçük araçların geçmesine izin veriliyor.

    Polis ekipleri, Kaynaşlı ilçesi girişinde sürücüleri zincir takmaları konusunda uyarıyor.

    Bolu Dağı D-100 karayolunda yaşanan kar yağışı nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Sürücüler, bu kadar yoğun bir yağış beklemediklerini, kazaların bu nedenle olduğunu söyledi.

    Yetkililer, kar yağışının akşam saatlerinde daha etkili olacağını ifade ederek, sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardı.

    Kar yağışı Bolu'da etkili oluyor /

    Kar yağışı Bolu'da etkili oluyor /

    Kar yağışı Bolu'da etkili oluyor /





    Kar yağışı Bolu'da etkili oluyor / Yorumları