HAS Parti: Öğrencilerin yaptıklarını tasvip edemeyiz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-10-2010 (16:36)   Son Mesaj: 12-10-2010 (16:36)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    12-10-2010

    HAS Parti: Öğrencilerin yaptıklarını tasvip edemeyiz

    HAS Parti: Öğrencilerin yaptıklarını tasvip edemeyiz


    HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan, öğrencilerin yaptığı protesto eylemiyle ilgili, ''Öğrencilerin yaptıklarını tasvip etmek mümkün değildir. Ancak bu onları anlamaya çalışmamıza mani olmamalıdır'' dedi.

    Demircan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, son günlerde yaşanan olayları önemsediklerini belirterek, bir tarafın haklılığı, öbür tarafın haksızlığı üzerine değerlendirme yapmak yerine ne olduğunu anlamak gerektiğine inandıklarını söyledi.
    Yapılanları protesto etmenin de bir ifade özgürlüğü olduğuna işaret eden Demircan, ancak bu özgürlüğün de yalan, iftira, şiddet çağrısı ve şiddete başvurma gibi yöntemlerle kullanılmaması gerektiğini belirtti.

    Demircan, ''Öğrencilerin yaptıklarını tasvip etmek mümkün değildir. Ancak bu onları anlamaya çalışmamıza mani olmamalıdır'' diye konuştu.

    Siyasilerin ve kamu görevlilerinin olayları tırmandıracak her türlü söz ve davranıştan uzak durmak zorunda olduğunu vurgulayan Demircan, özellikle polisin olaylara müdahale konusunda hassas davranması gerektiğini söyledi. Demircan, ''Unutulmamalıdır ki, polis suçlu veya sanığı yakalar, yargıya teslim eder, cezalandıramaz'' dedi.

    Türkiye'de gerginlik ve kutuplaşmadan medet uman, tenkide kapalı, sürekli tehdit eden ve suçlayan bir siyaset örneği sunulduğunu öne süren Demircan, şöyle devam etti:

    ''Buradan hükümete ve meclisteki muhalefet partilerine sesleniyorum; Türkiye bu gerginliği artık taşıyamıyor, milletimiz artık sizi taşıyamıyor. Hükümet ve muhalefet bunu görmelidir. Bu gerginlik herkese zarar vermektedir.

    Öğrencilere de sesleniyorum; üniversitenin özerkliğine ve özgür üniversiteye ilk önce sizler sahip çıkın. Bırakın herkes gelip özgürce konuşsun. Konuşmaktan, tartışmaktan korkmayın.''




    HAS Parti: Öğrencilerin yaptıklarını tasvip edemeyiz Yorumları