Mustafa Özyürek'e göre Erdoğan'ın hayali   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-10-2010 (16:34)   Son Mesaj: 12-10-2010 (16:34)    Cevap: 0    Gösterim: 513  

    12-10-2010

    Mustafa Özyürek'e göre Erdoğan'ın hayali

    Mustafa Özyürek'e göre Erdoğan'ın hayali


    CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki ''torba tasarıyla'' kamuda üst düzey görevlere özel kurumlardan atama yapılması imkanı getirildiğini ifade etti.

    CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki ''torba tasarıyla'' kamuda üst düzey görevlere özel kurumlardan atama yapılması imkanı getirildiğini ifade ederek, ''ABD'de başkanla beraber üst düzey bürokratlar değişir, özel sektörden de bürokrat getirirler. Sayın Başbakan'ın başkanlık hayali olduğu için bunu getiriyor olabilirler'' dedi.
    Özyürek, partisinin komisyon üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, iş dünyası, esnaf ve tüccara vergi affı getiren düzenlemelerin de aralarında bulunduğu tasarının 29 Kasımda Meclise sunulduğunu anımsattı.

    Tasarının 21-22 maddelik bir yeniden yapılandırma düzenlemesi olmasını beklediklerini, ancak karşılarına geçicilerle birlikte 120 maddelik bir ''çuval tasarının'' çıktığını ifade eden Özyürek, tasarının alt komisyondaki görüşmelerinde 16 maddesinin ele alındığını söyledi.

    Mustafa Özyürek, tasarının, vergi affına ilişkin 21 maddesinin ayrı ve öncelikli olarak görüşülmesini istediklerini belirtti.

    Tasarıda vergi sistemini bozan, hukuk sistemi ile bağdaşmayan pek çok düzenleme olduğunu iddia eden Özyürek, bunlardan birisinin tasarının 93. maddesi olduğunu bildirdi. Mustafa Özyürek, iktidarın, ''özelleştirme ile ilgili yargı kararlarının uygulanmayacağına ilişkin 93. maddedeki düzenlemenin yer aldığı bu maddenin'' çıkarılacağını söylediğini ifade etti.

    CHP'li Özyürek, müsteşar ve genel müdür gibi üst düzey görevlere, özel kurumlardan atama yapılmasına ilişkin düzenlemenin de tasarıda yer aldığını belirterek, şöyle konuştu:

    ''Bunu geçmişte Gelir İdaresi Başkanlığı için de düşünmüşlerdi, ancak itirazlarımız sonucunda vazgeçtiler. Bizde devlet memurluğu bir kariyer sistemidir. Memurlar terfi ede ede genel müdürlüğe gelirler. Onların önünü tıkarsanız bir şevkleri kalmaz.

    ABD'de başkanla beraber üst düzey bürokratlar da değişir, özel sektörden de bürokrat getirirler. Sayın Başbakan'ın başkanlık hayali var ya... Başkanlık hayalinin bir altyapısı olarak bunu getiriyor olabilirler. Biz buna şiddetle karşıyız.''

    ''ARSACILARA RANT SAĞLANMAK İSTENİYOR''

    CHP'li Özyürek, Vakıflar ve Kalkınma Bankasının İstanbul'a taşınması konusunda, bankaların genel kurullarına yetki verildiğini belirterek, şimdilik, Merkez Bankasının taşınmasından vazgeçildiğini ifade etti. Özyürek, ''Merkez Bankaları, ülkelerin başkentlerinde olur. Biz de niye illa İstanbul'a nakledilmek isteniyor? Ataşehir'de belli arsalar alınmıştır. Bu arsacılara, belli müteahhitlere rant sağlanmak isteniyor'' dedi.

    Mustafa Özyürek, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüklerinin kapatılmasından sonra il özel idarelerine geçen işçilerin, bu tasarıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne devredileceğini ifade ederek, ''Bu insanlar şimdi ikinci defa sürgün ediliyor'' diye konuştu.

    Mevcut duruma göre stajyer öğrencilere brüt ücretin yüzde 30'u ödenirken, ''net asgari ücretin yüzde 30'u ödenir'' denilerek, bu öğrencilerin aldıkları ücretin 229 TL'den 178 TL'ye indirildiğini belirten Özyürek, asgari ücrette 16 yaş sınırı 18'e çıkarılarak, 18 yaşın altındakilere daha az ücret ödenmesinin yolunun da açıldığını bildirdi.

    Mustafa Özyürek, bu tasarının yanında komisyonda bekleyen 40'dan fazla teklif bulunduğunu söyledi.

    AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak'ın bir teklifinin de komisyona geldiğini belirten Özyürek, ''Bu tasarıyla 'Haberal yasası' denilen, hakimlerin hukuk dışı tasarrufları nedeniyle tazminata mahkum olmasını önleyen, bundan sonra hakimler ve savcılar aleyhine dava açılmasını önleyen düzenleme yer alıyor. Bu düzenleme tüm kamu görevlileri için de geçerli olacak. Herhangi bir işkenceci polis aleyhine tazminat davası açamayacaksınız, onun sorumluluğunu devlet ödeyecek. Buna şiddetle karşıyız. Bu şekliyle yasalaştığı takdirde Anayasa Mahkemesine taşıyacağız'' dedi.

    CHP'li Özyürek, bu düzenleme yasalaştıktan sonra hakimler ve savcıların keyfi uygulamalarını daha da artıracağını öne sürerek, ''2-3 senedir tutuklu olanlar, 5-10 sene tutuklu olmaya devam edecek'' diye konuştu.




    Mustafa Özyürek'e göre Erdoğan'ın hayali Yorumları