BBP'liler, İsrail'i protesto etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-10-2010 (15:56)   Son Mesaj: 12-10-2010 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 520  

    12-10-2010

    BBP'liler, İsrail'i protesto etti

    BBP'liler, İsrail'i protesto etti


    Bir grup BBP'li, İsrail'i Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti. Bir grup BBP'li, İsrail'i protesto etmek için geldikleri Çankaya'daki büyükelçilik yanındaki Kahraman Kadın Sokak'ta güvenlik güçlerinde durduruldu.

    BBP Ankara İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozok, burada yaptığı açıklamada, İsrail'in, ''Mavi Marmara Gemisi öncülüğünde yaptığı eylemde, bütün dünyanın gözü önünde aktivistlere kurşun yağdırdığını ve insanları katlettiğini'' ifade etti.
    Gelinen noktada İsrail'in hak hukuk tanımaz tavrının halen sürdüğünü ileri süren Bozok, İsrail'de çıkan orman yangınında Türkiye'nin bölgeye yardım göndermesinin kamuoyunda gergin ilişkilerin düzeleceği beklentisine neden olduğunu söyledi.

    İsrail'in ise Mavi Marmara gemisine yapılan saldırı için Türkiye'den özür dilemeyeceğini ve 9 Türk vatandaşı için de tazminat ödemeyeceğini belirttiğini anlatan Bozok, hükümetin ise yapması gereken yaptırımlar yerine özür ve tazminat peşine düştüğünü iddia etti.

    Kamuoyunun hükümetten İsrail ile ekonomi, savunma ve uluslararası düzeydeki bütün ilişkileri askıya almasını istediğini vurgulayan Bozok, Türk milletinin vicdanında açılan yaranın özür ve tazminatla kapanmasının mümkün olmadığını söyledi.

    ''Gazze şehitleri ve aziz milletimizin katil İsrail'in özrüne ve tazminatına ihtiyacı yoktur'' diye konuşan Bozok, tazminat verilecekse bunu hükümetin de yapabileceğini, milletin de Gazze şehitlerine sahip çıkacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini belirtti.

    Bozok, Türk milletinin kendi şehitlerinin yakınlarına bakma gücüne sahip olduğunu vurgulayarak, BBP olarak en kısa zamanda ölenlerin aileleriyle görüşüp büyük bir yardım kampanyası başlatacaklarını bildirdi.

    Yahudilerle hiçbir sorun olmadığını kaydeden Bozok, ''Sorun Filistinlilere zulüm eden Siyonist İsrail yönetimiyledir'' dedi.

    BBP'liler, açıklamanın ardından dağıldı.




    BBP'liler, İsrail'i protesto etti Yorumları