Çin zorunlu karşılık oranlarını yükseltti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-10-2010 (15:22)   Son Mesaj: 12-10-2010 (15:22)    Cevap: 0    Gösterim: 493  

    12-10-2010

    Çin zorunlu karşılık oranlarını yükseltti

    Çin zorunlu karşılık oranlarını yükseltti


    Çin Merkez Bankası, zorunlu karşılık oranlarını 50 baz puan artırdı.

    Çin Merkez Bankası yaptığı açıklamada, 20 Aralık'tan itibaren geçerli olmak üzere bankaların zorunlu karşılık oranlarının 50 baz puan (yüzde 0,5) artırdığını açıkladı.
    Merkez Bankası'nın bu kararı ülkenin en büyük bankaları için zorunlu karşılık oranlarının yüzde 19'a çıkması anlamına geliyor.

    Beş hafta içinde üçüncü kez bankaların zorunlu karşılık oranlarını artıran Merkez Bankası, bu kararıyla enflasyonu dizginlemeyi ve ekonomideki aşırı nakdi temizlemeyi amaçlıyor.

    Çin medyasında bugün çıkan haberlerde, kasım ayında çekirdek fiyat enflasyonunun yüzde 5,1'e çıkabileceği ve böylece 28 ayın en yüksek seviyesine ulaşacağı kaydedildi. Kasım ayı enflasyonuna ilişkin veriler yarın açıklanacak.

    Şanghay'daki Industrial Bank baş ekonomisti Lu Zhengwei, Çin Merkez Bankası'nın kararını değerlendirerek, ''Bankaların zorunlu karşılık oranlarının yükseltilmesini bekliyorduk ve sanırım aşırı likiditeyi yönetmeye yardımcı olmak için mükemmel zamanlama oldu'' görüşünü bildirdi.




    Çin zorunlu karşılık oranlarını yükseltti Yorumları