Trakya'ya mevsimin ilk karı yağdı /   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-10-2010 (14:54)   Son Mesaj: 12-10-2010 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 733  

    12-10-2010

    Trakya'ya mevsimin ilk karı yağdı /

    Trakya'ya mevsimin ilk karı yağdı /


    Kırklareli merkez ve ilçelerinde kar yağışı başladı. İlde, kar yağışı gün boyu aralıklarla devam edecek. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı Tekirdağ'ın Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde de etkili oldu.



    Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, hava sıcaklığının 5-7 derece olması tahmin edilen ilde, kar yağışı gün boyu aralıklarla devam edecek.
    Kar yağışı, Kırklareli merkez ve bağlı Dereköy köyü ile Demirköy, Vize, Kofçaz, Pınarhisar ve Lüleburgaz ilçelerinde saat 05.00'te başladı.

    Yağışın yarın sona ereceğini belirten yetkililer, 14 Aralık Salı günü ise ilde kar yağışının tekrar başlayacağını ifade ettiler.

    Kar şimdilik yaşamı olumsuz etkilemezken, kent merkezi ve ilçelerde evlerin çatıları beyaza büründü.

    TEKİRDAĞ'DA KAR YAĞIŞI

    Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı Tekirdağ'ın Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde etkili oldu.

    Çorlu'da yağış nedeniyle şehir içi ana arterlerde trafik akışında yavaşlama ve yer yer tıkanıklıklar yaşandı.

    AA muhabirinin Meteoroloji Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, Çorlu'da kar yağışı gün boyunca aralıklarla devam edecek ve hava sıcaklığı 2 derece civarında seyredecek.

    Çerkezköy'de de sabah saatlerinden itibaren kar yüzünü göstermeye başladı.

    Güne kar sürprizi ile başlayan kentte hava sıcaklığının 3 dereceye kadar düşmesi vatandaşları olumsuz etkiledi. Kar yağışı Çerkezköy ve civarında da aralıklarla sürecek.

    Öte yandan, kaymakamlık ve belediye ekipleri, olası aksaklıklara karşı tedbirlerini aldı.

    -EDİRNE VE KIRKLARELİ'NDE KAR YAĞIŞI

    Edirne ve Kırklareli'nde hava sıcaklığında görülen ani düşüşle birlikte yer yer görülen kar yağışı etkili olmadı. Sabah saatlerinde başlayan ve etkisini kaybeden yağış nedeniyle Keşan-Gelibolu arasındaki karayolunda, tuzlama çalışması yapıldı.

    Alınan bilgiye göre, Keşan-Gelibolu Karayolu'nun Koru Dağı kesiminde sabah saatlerinde başlayan yağış sonucunda yerde 1 santimetre kadar kar birikti. Bölge trafik ve karayolları ekipleri bölgede yaptıkları incelemede, kar yağışına bağlı olarak yolu kullanan araçların kaymalarını önlemek amacıyla tuzlama yaptı.

    Karayolları ekipleri, Koru Dağı'nın Gökçetepe mevkinde de kar yağışının olduğunu, ancak yağışın etkili olmadığını belirtti.

    Bu arada, Kırklareli'nde gece başlayan kar yağışı da etkisini kaybetti. Yağış sonrası bazı ilçelerde çatı ve ağaçlar ince kar tabakasıyla kaplandı.

    Karayolları, İl Özel İdaresi ile Kırklareli Belediyesi'nce, kar yağışı dolayısıyla oluşturulan karla mücadele ekipleri hazır bekletiliyor.

    Trakya'ya mevsimin ilk karı yağdı /

    Trakya'ya mevsimin ilk karı yağdı /





    Trakya'ya mevsimin ilk karı yağdı / Yorumları