Abdullah Gül Üniversitesi'nin örnek aldığı okulları   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-10-2010 (14:49)   Son Mesaj: 12-10-2010 (14:49)    Cevap: 0    Gösterim: 584  

    12-10-2010

    Abdullah Gül Üniversitesi'nin örnek aldığı okulları

    Abdullah Gül Üniversitesi'nin örnek aldığı okulları


    Abdullah Gül Üniversitesi'nin rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, "Biz üniversitemizde ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent gibi üniversiteleri örnek alarak yola çıkacağız." dedi.

    Kayseri'de kurulan Abdullah Gül Üniversitesi'nin rektörlüğüne Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı atandı.
    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa'nın 130'uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddeleri uyarınca Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından kendi adını taşıyan Kayseri'deki Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı'yı atadı.

    Asyalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri'nin tarihte bilim alanında ismini en üstlere yazdıran bir kent olduğunu, son yıllarda yapılan yeni eğitim yatırımları ile bu unvanını yeniden kazanılmasının çok uzak olmadığını söyledi.

    Abdullah Gül Üniversitesi'nin teknik bir üniversite olacağını ve İngilizce eğitim vereceğini kaydeden Asyalı şunları söyledi:

    ''Kayseri, Selçuklular ve Osmanlılar döneminde bilimde zirveyi yakalamıştı, Kayseri'ye 'Makarr-ı Ulema' yani (alimlerin karar kıldığı şehir) deniliyordu. Şimdi de 2 devlet 2 vakıf üniversitesi ile bilimde yine zirve olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Biz üniversitemizde ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent gibi üniversiteleri örnek alarak yola çıkacağız. Tabi hedefimizde 'en iyi olmak' var. İngilizce eğitimin verileceği üniversitemizin mimarisi de Selçuklu tarzında olacak.''

    PROF. DR. MUSA HAKAN ASYALI

    1969 doğumlu olan Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, 1990 yılında Bilkent Üniversitesi'ni bitirdi. Doktorasını Amerika'da University of Southern California'da Biyomedikal Mühendisliği üzerine yaptı. Ege Üniversitesi'nde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde sırasıyla Yardımcı Doçent ve Doçent oldu. 2001-2005 yılları arasında Suudi Arabistan Riyad Kral Faysal Araştırma Hastanesi'nde biyoinformatik üzerine araştırmalar yaptı. Yaşar Üniversitesinde profesör oldu. Erciyes Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölüm başkanlığı yaptı. Asyalı, son olarak Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevini yürütüyordu.




    Abdullah Gül Üniversitesi'nin örnek aldığı okulları Yorumları