Birdal: Bu orantısız güç değil işkence   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-10-2010 (14:34)   Son Mesaj: 12-10-2010 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 450  

    12-10-2010

    Birdal: Bu orantısız güç değil işkence

    Birdal: Bu orantısız güç değil işkence


    BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, protestoda bulunan öğrencilere polis müdahalesinin ''orantısız güç kullanma değil işkence olduğunu'' öne sürdü.

    Birdal, ''Dünya İnsan Hakları Günü'' dolayısıyla partisine mensup Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ve Van Milletvekili Özdal Üçer ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarının ''İnsan Hakları Günü''nü kutladı.
    Dolmabahçe ve İstanbul'a girişte ''öğrenci gençliğe saldırıldığını'' öne süren Birdal, ''Orantısız güç deniyor. Orantısız güç değil, işkencedir'' dedi.

    Paris Şartı'nın, barışçıl toplantıların izne bağlı olmadığı hükmünü içerdiğini, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın şartı imzaladığını hatırlatan Birdal, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun buna uyumlu hale getirilmediğini söyledi.

    Öğrencileri ''hak arama mücadelesine iten nedenlerin araştırılması'' gerektiğini dile getiren Birdal, protestoları ve arkasını iyi anlamak gerektiğini vurguladı.

    Birdal, düşünce özgürlüğünün ihlal edildiğini, iş ve ekmek paylaşımında adaletin olmadığını, cezaevlerinin kanayan bir yara olduğunu, işkencenin varlığını sürdürdüğünü ileri sürdü.

    ''Demokratik isyanı anlamak gerekir'' diyen Birdal, İnsan Hakları Günü ve benzeri günlerin ''kutlama değil sorunlarla yüzleşme günü olması gerektiğini'' kaydetti.

    Birdal, bir soru üzerine, Siyasal Bilgiler Fakültesinde meydana gelen olayla ile ilgili savcılık soruşturması açılmasını doğru bulmadıklarını belirterek, ''Biraz hoşgörülü olmak lazım. Soruşturmayı açan savcı da Anayasa Komisyonu Başkanı da bir zamanlar gençti. Gençler elbette ki kendilerini ifade edecek'' dedi.




    Birdal: Bu orantısız güç değil işkence Yorumları