Gül: Uluslararası hukuk İsrail'i de bağlar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-10-2010 (14:34)   Son Mesaj: 12-10-2010 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 474  

    12-10-2010

    Gül: Uluslararası hukuk İsrail'i de bağlar

    Gül: Uluslararası hukuk İsrail'i de bağlar


    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail ile ilişkiler konusunda Türkiye'nin tavrının gayet açık olduğunu belirterek, ''yanlış bir olayın nasıl düzeltileceğini uluslararası hukuk söyler" dedi.

    Gül, "İsrail, BM üyesi olduğuna göre uluslararası hukukun onları da bağlaması gerekir'' diye konuştu.
    Gül, Adana'daki temas ve incelemelerine Valiliği ziyaret ederek başladı. Valilik önünde Vali İlhan Atış ve il protokolünce karşılanan Gül'e yağmur altında bekleyen vatandaşlar da sevgi gösterilerinde bulundu.

    Vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, kendisine gösterilen sevgiye teşekkür etti ve Adana'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşların yağmur altında daha fazla ıslanmamalarını istemediğini söyleyen Gül, vatandaşlara sevgilerini sunduğunu belirterek konuşmasını bitirdi.

    Daha sonra Atış'ın makamına geçen Gül, Valilik Özel Defterini imzaladı.

    Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmada da ''Türkiye'nin en önemli illerinden biri'' olarak nitelendirdiği Adana'yı ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Adana'nın Türkiye'nin en bereketli toprakları üzerinde kurulduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, Çukurova'nın sadece Adana'yı değil tüm Türkiye'yi beslediğini vurguladı.

    Gül, Adana'nın tarımda olduğu kadar ticaret, turizm ve sanayide de Türkiye'nin önemli bir merkezi olduğunu belirterek, ''Büyük illerin büyük sorunları, büyük projeleri, büyük geleceği olur'' dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adana'da yürütülen çalışmalarla yakından ilgileneceğini aktardı.

    Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gül, ''İsrail ile ilişkilerde yumuşama belirtileri olduğunu'' ifade eden bir gazetecinin bu konuyu nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, Türkiye'nin tavrının gayet açık olduğunu belirtti. Gül, ''Yanlış bir olayın nasıl düzeltileceğini uluslararası hukuk söyler. İsrail BM üyesi olduğuna göre uluslararası hukukun onları da bağlaması gerekir'' diye konuştu.

    -''HERKES ARZU EDER''-

    Cumhurbaşkanı Gül, ''Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığının 8 aydır vekaleten yürütüldüğünün'' hatırlatılması üzerine de, hukuki süreçle ilgili bir şey söyleyemeyeceğini belirtti. Gül, ''Konunun süratle neticelenmesini herkes arzu eder'' dedi.

    Gül, Adana'daki sağlık yatırımlarına ilişkin soruya karşılık olarak da büyük şehirlerin büyük projeleri ve büyük geleceği olacağını yineledi. Adana'da sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığını anlatan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin komşu ülkelerle iyi ilişki politikaları ve vizelerin kaldırılmasının Adana'yı daha cazip hale getireceğini söyledi. Adana'nın bölge ülkelerine ve Ortadoğu'ya hitap eden bir şehir olduğunu dile getiren Gül, projelerin de bu ölçekte hazırlanması gerektiğini kaydetti.

    Gül, Valilik ziyaretinin ardından Seyhan Nehri kenarında bulunan Hacı Ömer Sabancı Camisinde cuma namazını kıldı.




    Gül: Uluslararası hukuk İsrail'i de bağlar Yorumları