Ergün: Bu saldırıların şekli değişirse   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-10-2010 (12:37)   Son Mesaj: 12-10-2010 (12:37)    Cevap: 0    Gösterim: 576  

    12-10-2010

    Ergün: Bu saldırıların şekli değişirse

    Ergün: Bu saldırıların şekli değişirse


    Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, öğrenci eylemleri konusunda, kimsenin olayın demokratik olmayan boyutunu tasvip ettiğini düşünmediğini belirterek, ''Eğer onu tasvip ederlerse yarın, öbür gün bu saldırıların şekli değişir'' dedi.

    Ergün, öğrencilerin göstermiş oldukları bazı tepkilere polisin tavrının da ölçülü olması gerektiğini ifade etti.
    Bakan Ergün, katıldığı bir televizyon programında, öğrenci eylemlerine ilişkin soruyu yanıtlarken, konunun demokratik ve demokratik olmayan yönlerinin bulunduğunu, ikisinin birbirinden ayrılarak analiz edilmesi gerektiğini söyledi.

    Üniversite öğrencilerinin ya da başka toplum kesimlerinin Türkiye'deki bazı gelişmeleri protesto etme, onlara muhalefet etme hakkı olduğunu, bunları değişik platformlarda, çeşitli yöntemlere dile getirebileceklerini kaydeden Ergün, ''Bunun başkasının hürriyetini kısıtlayan ve başkasına fiili saldırı niteliğine dönüşen bir boyuta ulaşması demokratik olmayan boyutudur'' dedi.

    Kimsenin olayın demokratik olmayan boyutunu tasvip ettiğini düşünmediğini belirten Ergün, ''Eğer onu tasvip ederlerse yarın, öbür gün bu saldırıların şekli değişir. Bugün adı yumurta olur, yarın taş olur, yarın bir başka şey olur. Nihayetinde karşısındaki ile fiziki temas sağlayan bir cismin atılıyor olmasıdır. Bu ayakkabıda olsa, yumurta da olsa. Yumurtanın birinin gözüne geldiğini, gözünün sakatlandığını düşünelim. Bu demokratik bir tepki olarak algılanabilir mi?'' diye konuştu.

    ''Buna mukabil öğrencilerin göstermiş oldukları bazı tepkilere polisin tavrının da ölçülü olması'' gerektiğini kaydeden Ergün, polis tarafından çok ölçülü tavırlar da sergilendiğini gördüklerini ifade etti.

    Ergün, şöyle konuştu:

    ''Polis teşkilatımızın da aslında bu demokratik gelişmeler ve tepkiler karşısında son derece iyi bir performans sergilediği zamanlar oluyor ama sergileyemediği zamanlar da oluyor. İşte son birkaç tane olay. Ben hatırlıyorum. Geçen Boğaziçi Üniversitesi'ne gittiğimizde de öğrencilerin bazı protestoları vardı. Ama polis iyi önlem aldı. Öğrenciler protestolarını uzun süre yaptılar. Herhangi bir kargaşa, itiş kakış çıkmadı. kimse kimseye bir fiili saldırıda da bulunmadı. Onlar protestosunu gerçekleştirdi, polis önlemini aldı, geçti gitti. Ama Dolmabahçe'de öyle olmadı. Öğrenci grupları taşlı sopalı saldırı fiilinde bulundular, polis bunlara karşı gereğinden fazla sert bir tavır içerisinde oldu, Türkiye'ye yakışmayan görüntüler ortaya çıktı. Demokraside bu kadar ilerlerken zaman zaman bu tür görüntülerin ortaya çıkması da hepimizi rahatsız ediyor. Ama ben polis teşkilatının da kendi içinde bu sorunları halledeceğine inanıyorum. O da gün gittikçe daha iyi bir noktaya doğru gidiyor, daha iyi bir noktaya da gitmesi lazım. Tartışmaların seyri başka bir istikamete kaymamalı.''




    Ergün: Bu saldırıların şekli değişirse Yorumları