Ebru Gündeş'i sahneye çıkartmadılar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-10-2010 (01:58)   Son Mesaj: 12-10-2010 (01:58)    Cevap: 0    Gösterim: 713  

    12-10-2010

    Ebru Gündeş'i sahneye çıkartmadılar

    Ebru Gündeş'i sahneye çıkartmadılar


    Ünlü şarkıcı Ebru Gündeş, sanatçı Ahmet Kaya'ya yapılan saldırılarda adı geçtiği iddiasıyla bazı derneklerden gelen tepkiler üzerine İsveç'in başkenti Stockholm'de vereceği konserini iptal etti.

    Konseri organize eden İsveç Merkez Devlet Tiyatrosu'ndan yapılan açıklamada, Ebru Gündeş konserinin iptal edildiği, yerine Sertap Erener'in konser vereceği bildirildi. 22 Aralık günü yapılacağı söylenen Ebru Gündeş konserine İsveç Alevi Kültür Merkezi, İsveç Türkiyeliler Dayanışma ve Kültür Derneği, Türk Sanat Kültür Derneği, Asuri, Süryani ve Keldani Demokratik İnisiyatifinden sonra Kürt dernek ve kuruluşları da tepki gösterdi. İsveç Merkez Tiyatrosu'na başvurularak bu konserin iptal edilmesi istendi.
    Kürt dernek ve kuruluşları Stockholm'deki Sergel Meydanı'na astıkları afişlerde, "Ahmet Kaya seni unutmayacağız", "Ebru Gündeş'i istemiyoruz", "Ebru Stockholm'e hoş gelmiyorsun" ifadeleri yer aldı.

    İsveç Kürt Konseyi'nin İsveç Merkez Tiyatrosu'na gönderdiği tepki mektuplarında, 1999 yılında İstanbul'da Magazin Muhabirleri Gecesi'nde Ahmet Kaya'nın "En büyük idealim Kürtçe bir şarkı yapmak ve ona klip çekmek" demesinden sonra Ebru Gündeş'in Ahmet Kaya'ya çatal fırlattığı iddiası ve Ahmet Kaya'ya o gece yapılan saldırılar yer aldı.

    Öte yandan Ebru Gündeş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Ahmet Kaya'ya çatal fırlattığı iddialarını yemin ederek yalanlamıştı. Gündeş, "Yemin ederim Ahmet Kaya'ya ben çatal fırlatmadım. Ben sahnede şarkı söylerken bazı kişiler Ahmet Kaya'ya saldırdı. Böyle bir şey yapmamama rağmen defalarca özür diledim" demişti.




    Ebru Gündeş'i sahneye çıkartmadılar Yorumları