TÜLOMSAŞ Avrupa'ya lokomotif satacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-09-2010 (17:22)   Son Mesaj: 12-09-2010 (17:22)    Cevap: 0    Gösterim: 588  

    12-09-2010

    TÜLOMSAŞ Avrupa'ya lokomotif satacak

    TÜLOMSAŞ Avrupa'ya lokomotif satacak


    Eskişehir'de bulunan Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ), Avrupa'ya lokomotif imal edecek.

    Eskişehir'de bulunan Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ), geçtiğimiz dönemde stratejik ortaklık anlaşması yaptığı General Electric (GE) ile Avrupa'ya ihraç edilmek üzere 1 adet lokomotif imal edecek.
    TÜLOMSAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, haziran ayında TÜLOMSAŞ ve GE firması arasında imzalanan ve imalatına 2012 yılında başlanacak 30 lokomotiflik anlaşmaya ek olarak aynı lokomotiflerin değişik bir versiyonunun imalatı için anlaşma imzalandığı belirtildi.

    TÜLOMSAŞ'ta imal edilecek bu lokomotifin söz konusu lisans anlaşması kapsamında üretileceği belirtildi. Açıklamada, bu proje ile TÜLOMSAŞ ve GE teknoloji transferiyle çok amaçlı eğitim faaliyetlerini gerçekleştirileceği kaydedildi.

    Aynı zamanda, muhtemel müşterilerin AC/AC tip lokomotiflerin performansını test etmeleri ve yeni nesil lokomotiflerin üstünlüklerini ve avantajlarını görmeleri sağlanacağı vurgulandı.

    Söz konusu anlaşma ile ilk defa Avrupa'ya lokomotif ihracatı gerçekleştirileceği ifade edildi. TÜLOMSAŞ'ın Avrupa kıtası, Ortadoğu ve Kuzey Afrika için ilgili lokomotiflerin tek üreticisi olacağı, yan sanayiye aktarılacak işler sayesinde de önemli bir oranda istihdam artışı sağlanacağı kaydedildi.

    TÜLOMSAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Avcı, GE ile stratejik ortaklığın her iki şirket için yararlı olacağını söyledi. Bunun TÜLOMSAŞ'ın imajını güçlendirdiği gibi teknolojik ve ekonomik etkinliğini artırmada yardımcı olacağına dikkat çeken Avcı, bu ortaklığın, lokomotif imalatı konusunda 100 yılı aşkın deneyime sahip iki şirketi bir araya getireceğini vurguladı.

    GE Transportation Başkanı ve CEO'su Lorenzo Simonelli ise teknik anlamda liderliğe, sağlam, uzun ömürlü müşteri ilişkilerine ve küresel rekabete önem verip büyümeye kararlı olduklarını dile getirdi.

    Simonelli, şöyle devam etti: ''Türkiye'nin, hizmet götüreceğimiz piyasalara olan stratejik yakınlığı, ilerlemiş teknolojisi ve üretimdeki yetenekleri sebebiyle bu ülkeye yatırım yapıyoruz.

    GE'nin PowerHaul serisi lokomotifleri GE'nin en son teknoloji ürünü 16 silindir PowerHaul motoruyla çalışmaktadır.

    Bu yeni motorun mevcut filoların ortalamalarıyla karşılaştırıldığında, PowerHaul lokomotifleri düşük maliyetli uzun menzilli operasyonlarda, yüksek çekiş gücü, yüksek nakliye kapasitesi, uzun vadeli kullanım maliyetleri amaçlanarak tasarlanmıştır.''

    (CİHAN)




    TÜLOMSAŞ Avrupa'ya lokomotif satacak Yorumları