Fırat Kalkınma Ajansı'nın 2. olağan genel kurulu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-09-2010 (16:23)   Son Mesaj: 12-09-2010 (16:23)    Cevap: 0    Gösterim: 493  

    12-09-2010

    Fırat Kalkınma Ajansı'nın 2. olağan genel kurulu

    Fırat Kalkınma Ajansı'nın 2. olağan genel kurulu


    Merkezi Malatya'da bulunan, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerini de kapsayan Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) ikinci olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

    Fırat Kalkınma Ajansı Kurulu Başkanı Bedrettin Taşkesen'in başkanlığındaki toplantı ajans binasında gerçekleştirildi.
    Taşkesen, yaptığı değerlendirmede, kalkınma kurulunun bölgenin farklı kesimlerinden aktörlerin buluşma noktası olduğunu belirterek, bu aktörlerin koordineli biçimde bölge kalkınmasına katkı sağlamalarına olanak tanıması bakımından büyük önem arz ettiğini kaydetti.

    Taşkesen, ''22 Temmuz tarihinde Elazığ'da gerçekleşen 2010 yılı birinci olağan kurulu toplantımızda ajansımızın 2009 yılı faaliyet raporu değerlendirilmiş, 2010 yılı faaliyetleri TRB1 2010-2013 yılları bölge planı hakkında görüş ve öneriler alınmıştır. Ayrıca kurulumuz bünyesinde bazı çalışma komisyonlarının kurulması yönünde karar alınmıştı'' dedi.

    Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fetih Altunkaya ise, TRB1 bölgesi Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli illerini kapsayan bölge planının tamamlanmasının ardından, bölge planının amacına hizmet edebilmesi için bölge aktörlerinin katılımının önemli olduğunu aktardı.

    Mali destek programları hakkında bilgi veren Altunkaya, şunları anlattı:

    ''Mali destek programlarımızdan ilki 'Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı' adıyla KOBİ'ler ve kar amacı güden birlik ve kooperatiflerin başvurabileceği bir program olarak belirlenmiştir. Projeler için toplam kaynak tutarı 11 milyon lira, proje başına sağlanacak destek asgari tutarı 20 bin lira, azami tutar ise 400 bin liradır.''

    Potansiyel proje başvuru sahiplerinin daha sağlıklı ve daha iyi projeler hazırlayabilmesi için son başvuru tarihi 30 Aralık günü olarak değiştirildiğini belirten Altunyuva, bölge kalkınmasına katkı sağlanabilmesi için iyi projelerin hazırlanması gerekliliğine işaret etti.

    Toplantıda, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Himmetoğlu bölge için önemli bir potansiyel teşkil eden turizm konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra, belirlenen başlıklardaki çalışma komisyonları toplanarak ihtisas çalışmaları yapıldı.




    Fırat Kalkınma Ajansı'nın 2. olağan genel kurulu Yorumları