BDP'den ordudan atılanlar için araştırma teklifi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-09-2010 (15:36)   Son Mesaj: 12-09-2010 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 525  

    12-09-2010

    BDP'den ordudan atılanlar için araştırma teklifi

    BDP'den ordudan atılanlar için araştırma teklifi


    BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ve arkadaşları 27 Mayıs sonrasında ordudan atılanlar ve bunların kayıplarının giderilmesine yönelik çalışmaların Meclis Araştırması yoluyla ele alınmasını istedi.

    BDP'li milletvekilleri, ordudan atılanlarla ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.
    BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, askeri müdahalelerin 27 Mayıs ile başladığı ifade edilerek, bu ve sonraki süreçte ordudan atılanlar olduğu kaydedildi. Bu konuda rakamsal verilerin aktarıldığı gerekçede, 27 Mayıs müdahalesi ile ordudan atılanlara yönelik düzenlemelerle bunların mağduriyetinin giderildiği, ancak daha sonraki askeri müdahalelerde ordudan atılanlara yönelik bir düzenleme yapılmadığı görüşüne yer verildi.

    Önergede, 27 Mayıs sonrasında ordudan atılanlar ve bunların kayıplarının giderilmesine yönelik çalışmaların Meclis Araştırması yoluyla ele alınması istendi.




    BDP'den ordudan atılanlar için araştırma teklifi Yorumları