Adana'da cinayet zanlısına 21 yıl hapis   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-09-2010 (15:08)   Son Mesaj: 12-09-2010 (15:08)    Cevap: 0    Gösterim: 577  

    12-09-2010

    Adana'da cinayet zanlısına 21 yıl hapis

    Adana'da cinayet zanlısına 21 yıl hapis


    Adana'da tartıştığı kişilerden birini bıçakla öldürdüğü, diğerini yaraladığı iddia edilen tutuklu sanık, 21 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

    Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Fatih Talaslıoğlu'nu (17) bıçaklayarak öldürüp Battal Birer'i (21) yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık Nabittin Oğuz (18) ile olaya karıştığı ileri sürülen tutuksuz sanıklar Kadir Oğuz (19), Murat Eren (19) ve Kenan Bakadur (26) ile yaşları 18'den küçük olan Ç.C, F.T, S.B, R.Y. ve M.T. hazır bulundu.
    Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, kasaplık yapan Nabittin Oğuz'un doğum gününü kutlayacağı 8 Temmuz 2008'de 6 kişiyle Sarıyakup Mahallesi'ndeki Mestan Hamamı'nın yanında uyuşturucu içen Fatih Talaslıoğlu ve Battal Birer'i dövmeye gittiğini belirterek, kavgada Talaslıoğlu'nun öldüğünü, Birer'in yaralandığını söyledi. Savcı, sanıkların, öldürdükleri ve yaraladıkları kişilerin cep telefonları ile üzerlerindeki 52 lira ve müzikçalarları gasbettiğini bildirdi.

    Hakkında cinayetten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, 2 gasp suçundan ise 30 yıl hapis cezaları istenen Nabittin Oğuz, mahkemede suçunu itiraf etti.

    Olay günü maç izlemeye gittiklerini ifade eden Oğuz, ''Battal ile Fatih'in bir çocuğu rahatsız ettiğini gördük. Müdahale edince tartışmaya başladık. Fatih bıçakla saldırdı. Kendimi korumak için ben de bıçağımı rastgele salladım. Yanımdaki kişiler de kavgaya karıştı ama bıçak kullanmadı'' dedi.

    Kadir Oğuz ise olayla ilgisi bulunmadığını, kavga sırasında orada olmadığını öne sürdü.

    Olayda yaralanan Battal Birer de Fatih Talaslıoğlu'nun esrar içtiğini belirterek, ''Nabittin ile yanındakiler geldi. Fatih'e Nabittin vurdu. Karakolda da Nabittin'i sesinden teşhis etmiştim. Diğerlerinin ise benzediğini söyledim'' diye konuştu.

    Mahkeme heyeti, Nabittin Oğuz'u, olay tarihinde yaşının 18'den küçük olmasını ve duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak, ''cinayet'' ve ''gasp'' suçlarından toplam 21 yıl 9 ay 16 gün, tutuksuz sanıklardan Kadir Oğuz'u ''gasp'' suçundan 19 yıl 5 ay 10 gün, Murat Eren'i de ''gasp'' suçundan 12 yıl 11 ay 16 gün hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz yargılanan diğer sanıkların ise beraatine karar verildi.




    Adana'da cinayet zanlısına 21 yıl hapis Yorumları