2011'de hangi tabletler gelecek?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-09-2010 (14:42)   Son Mesaj: 12-09-2010 (14:42)    Cevap: 0    Gösterim: 535  

    12-09-2010

    2011'de hangi tabletler gelecek?

    2011'de hangi tabletler gelecek?
    Tablet bilgisayar pazarındaki rekabet her geçen gün daha da kızışmaya devam ediyor. 2011 yılındaysa bu alandaki rekabet daha da artacak gibi. Intel’in ortaya atığı rakam bir hayli çarpıcı.

    ntel ve Nokia, geçtiğimiz yıl Mobile World Congress etkinliğinde Barcelona'da yapılan bir duyuru ile ortalığa gittiklerini duyurmuştu. Nokia bünyesine geliştirilen açık kaynak kodlu Maemo ile Intel'in Moblin işletim sistemleri artık MeeGo adı altında tek bir bünyede gelişim gösterecekti. (Intel'in Atom Tabanlı MeeGo Tableti)

    2011'de hangi tabletler gelecek?
    Intel'in MeeGo tabanlı tabletine ilişkin bir prototip.

    Yükselen Trend MeeGo

    Aradan geçen bir yılda MeeGo adına ciddi çalışmalar yapıldı. İşletim sisteminin donanım uyumlulukları ve optimizasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken, yazılım alt yapısı da büyük ölçüde oturmuş duruma geldi. Hatta sistemin ilk denemeleri de Nokia N900 üzerinde yapıldı ve gayet başarılı sonuçlara ulaşıldı.

    Mobil dünyada daha da etkin olmak isteyen Intel'in bu alandaki en önemli kozu ise hiç şüphe yok ki Atom platformu. MeeGo başta olmak üzere Android ve Windows tabanlı tabletlerde hatta akıllı telefonlarda yakın bir süre içersinde Atom'un etkin olarak kullanıldığına tanık olacağız.

    18 Farklı Üreticiden 35 Yeni Tablet

    Intel CEO'su Paul Otelini tarafından yapılan açıklamalara göre Intel, 2011 yılına Mooestown platformu üzerine kurgulanmış tabletler ile damga vuracak. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, açıklanan yol haritası kapsamında 18 farklı markanın tam 35 adet kesinlik kazanmış tablet bilgisayar projesi bulunuyor.

    2011'de hangi tabletler gelecek?

    Acer'dan MeeGo Tabanlı Tablet Geliyor

    Windows, Android ve MeeGo tabanlı olarak kategorilenen tabletlerde, bu alana ilk kez adım atacak bir çok ismi görüyoruz. Buna göre 2011 yılında Toshiba, Dell, Fujitsu gibi isimler Windows tabanlı tabletler ile, Cisco ise Android tabanlı bir tablet ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Bunun yanında Asus ve Lenovo'nun hem Windows hem de Android tabanlı bir tablet projesi olduğunu görüyoruz. (İşte Tablet Pazarındaki 9 Muhtemel Oyuncu)

    Daha önce Windows tabanlı tabletlerinde AMD ile birlikte çalışan Acer'ın, MeeGo dünyasına adım atarak Intel ile bir ortaklığa gittiğini görüyoruz. Tablet dünyasındaki en etkin isimlerden biri olmak isteyen Intel'in bu açıklamalarına bakalım ARM tabanlı işlemci üreten Qualcomm, TI, NVIDA gibi isimler nasıl bir cevap verecek.


    :: 2011 yılında yeni bir tablet alacak olsanız hangi markayı yahut hangi işletim sistemini tercih edersiniz?


    SDN - ShiftDelete.Net





    2011'de hangi tabletler gelecek? Yorumları