Karısının kulağını kesen koca tutuklandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-09-2010 (14:08)   Son Mesaj: 12-09-2010 (14:08)    Cevap: 0    Gösterim: 466  

    12-09-2010

    Karısının kulağını kesen koca tutuklandı

    Karısının kulağını kesen koca tutuklandı


    Van'ın Saray ilçesinde eşinin kulağını kestiği, bir süre sonra da darp ettiği iddiasıyla aranan koca, Rize'nin Pazar ilçesinde yapılan kontrolde sahte kimlikle yakalandı. Mahkemeye çıkarılan şüpheli, tutuklandı.

    Alınan bilgiye göre, Pazar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün akşam yaptıkları asayiş uygulamasında, sahte kimlik kullanan bir kişiyi yakaladı. Yapılan araştırmada söz konusu kişinin, Saray ilçesinde geçen yıl eylül ayında eşi Sıdıka Platin'in kulağını kestiği, 15 Temmuz 2010'da ise eşini darp etiği iddiasıyla aranan Faruk Platin olduğu belirlendi. İlçedeki bir inşaatta çalıştığı öğrenilen Platin, gözaltına alındı.
    Bu sabah doktor kontrolünden geçirildikten sonra Pazar Adliyesine sevk edilen Platin, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece ifadesinin ardından tutuklandı. Platin, daha sonra güvenlik güçlerinin gözetiminde Van'a gönderildi.

    Öte yandan, Platin'in Pazar Emniyet Amirliğinde verdiği ifadede, eşini dövdüğünü kabul ettiği, ancak kulağını kestiği yönündeki iddiaları reddettiği öğrenildi.

    OLAY

    Van'ın Saray ilçesine bağlı Kapıköy'de 25 Eylül 2009'da jandarma ekiplerinin gittiği evde Sıdıka Platin, eşi tarafından dövülmüş ve kulağı kesilmiş halde bulunmuştu. Üç çocuk annesi kadın, tedavisinin ardından koruma altına alınırken eşi Faruk Platin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, iki ay koruma altında tutulan kadın daha sonra eşine dönmüştü.

    15 Temmuzda yeniden eşinin şiddetine maruz kalan ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan kadın için 29 Temmuzda Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın talimatıyla Kürtçe bilen kadın psikolog görevlendirilmiş, eşi Faruk Platin ise olayın ardından kaçmıştı.




    Karısının kulağını kesen koca tutuklandı Yorumları