BDP: Kürtçe Kürt'e değil, AKP'ye serbest   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-09-2010 (13:34)   Son Mesaj: 12-09-2010 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 419  

    12-09-2010

    BDP: Kürtçe Kürt'e değil, AKP'ye serbest

    BDP: Kürtçe Kürt'e değil, AKP'ye serbest


    BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman, devletin isimleri değiştirilen köylere eski isimlerini iade etmesini istedi. BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik de ''Kürtçe, Kürtlere yasak ama AK Parti'ye serbest'' diye konuştu.

    Yaman, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde yer adlarının değiştirilmesiyle ilgili yasal süreci anlattıktan sonra, Hükümet'in bu konuda samimiyetten yoksun olduğunu öne sürdü.
    Nuri Yaman, çıkarılacak genelge veya kurulacak komisyonlar aracılığıyla, söz konusu köylere eski isimlerinin derhal iade edilmesi gerektiğini belirtti. Yaman, köy isimlerinin değiştirilmesi için köylerde referandum yapılmasının istenmesini de eleştirdi.

    ''İsimleri değiştirilirken Kürt halkının ve diğer halkların iznine ve görüşüne başvurdunuz mu ki şimdi sırf işi yokuşa sürmek adına böyle bir yöntemi (referandum) dayatmaktasınız?'' sorusunu yönelten Yaman, ''Hükümet eğer bu konuda samimiyse köy ve yer isimlerini derhal iade etmelidir. Bunu sağlamak, bu topraklarda yaşayan bütün halklara Türkiye'nin boynunun borcu olmalıdır'' görüşünü dile getirdi.

    BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik de basın toplantısında söz alarak Kurtalan Belediyesinin çöp konteynerlerinin üzerine Kürtçe yazdırmasından sonra başlatılan soruşturmaları eleştirdi.

    Özçelik, ''AK Parti, her konuda olduğu gibi, Kürtçe konusunda da tekelci zihniyetini ortaya koymaktadır. Kürtçe, Kürtlere yasak ama AK Parti'ye serbest'' diye konuştu.




    BDP: Kürtçe Kürt'e değil, AKP'ye serbest Yorumları