Erdoğan ağlamıştı, belediye ağlattı!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-09-2010 (12:57)   Son Mesaj: 12-09-2010 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 436  

    12-09-2010

    Erdoğan ağlamıştı, belediye ağlattı!

    Erdoğan ağlamıştı, belediye ağlattı!


    Başbakan Erdoğan'ın referandum öncesi idamını hatırlatıp gözyaşı döktüğü Erdal Eren'e, Esenyurt Belediyesi'nden veto. Eren'i anma gecesi için önce 'Salon boş' dendi, 20 gün sonra dolu olduğu söylendi

    Önder ŞUŞOĞLU'nun haberi

    12 Eylül darbesi sonrası idam edilen Erdal Eren'e, 'salon yok'. Kıraç Kültür Derneği, 30'uncu ölüm yıldönümünde Eren için anma töreni planladı. Gece için 'Oğlumuz Erdal' adlı belgesel hazırlandı. Tarih olarak idam edildiği 13 Aralık belirlendi. Dernek, Esenyurt Belediyesi'ne başvurdu, Kültür Merkezi'nin tashinini istedi. İddialara göre ilk başvuruda o tarihte salonun boş olduğu söylendi. Ancak 20 gün sonra 'Salon dolu' denilerek talep reddedildi.
    'O GÜNLERDE DE OLMAZ' DENDİ

    Dernek yöneticisi Sinan Ceviz şunları anlattı: Kültür Müdürü bilgisayardan o günkü programın boş olduğunu söyledi. 20 gün sonra aradılar, dolu olduğunu belirttiler. Bir gün önce veya sonra düzenleyebileceğimizi söyledik. 'O günler de dolu' dediler. İsminden dolayı izin vermediler. Ailesi ile belediye başkanını da davet edecektik. Başbakan'ın Meclis'te ağladığı Eren'e partisinden bir belediyenin veto gelmesini anlamış değiliz.' Ağabey Erkan Eren ise 'Belgesele dahi tahammül edemeyen belediye, ait olduğu partinin genel başkanının kardeşimin idamını suistimal ettiği açık' dedi.

    '17'NİN ÖTESİ', CEVAHİR'DE

    Eren için planlanan bir diğer anma töreni 13 Aralık'ta Cevahir Hotel Kongre Merkezi'nde. Eren için çekilen '17'nin ötesi Erdal Eren davası' ilk kez gösterilecek. Programa Eren'in cenazesine katıldığı ODTÜ'lü Sinan Suner'in annesi de katılacak. Eren, o cenazede bir eri öldürmekle suçlanmış, 13 Aralık 1980'de, 17 yaşında idam edilmişti.





    Erdoğan ağlamıştı, belediye ağlattı! Yorumları