Erbakan'dan hem hükümete hem muhalefete   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-09-2010 (10:37)   Son Mesaj: 12-09-2010 (10:37)    Cevap: 0    Gösterim: 484  

    12-09-2010

    Erbakan'dan hem hükümete hem muhalefete

    Erbakan'dan hem hükümete hem muhalefete


    SP Genel Başkanı Erbakan, ''Milli Görüş gömleğini çıkartırsan hidayetin de kaybolur. Hayır ve şerri ayıramazsın. 'İslam Birliği' demez, AB diye çırpınırsın. Onlar da AB'nin kapısında zincirle seni bekletirler'' dedi.

    Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından Gençlik Parkı Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Milli Görüş İktidarı; Niçin ve nasıl'' konulu konferansa katıldı.
    Yapılan son kongreyle ''Üçüncü şahlanış hareketi''ni başlattıklarını ifade eden Erbakan, ''Saadet Partisinin iktidarı için bütün oluşumlar hazır. Biz iktidar olmak için çok çalışmalıyız'' dedi. AK Partinin sekiz yıldan bu yana iktidar olduğunu ifade eden Erbakan, hükümetin yanlış politikaları nedeniyle vatandaşın birçok sorunla karşı karşıya olduğunu söyledi. Türkiye'nin dış borç açığının da katlanarak arttığını işsizlik oranının yüzde 20'lere kadarn ulaştığını kaydeden Erbakan, halkın Milli Görüş iktidarını özlediğini söyledi.

    AK Parti'de siyaset yapan kişilerin kardeşleri olduğunu belirten Erbakan, ilk iktidara geldiklerinde ''öğrencilerinin iktidara gelmesinden dolayı'' dünyanın birçok ülkesinden kendisine tebrik mesajları geldiğini kaydetti. ''Sevgimiz, şefkatimiz aynen devam ediyor. Yaptıkları işlerden dolayı iyi niyetlerinden hiçbir şüphem yok ama politikaları yanlıştır" diyen Erbakan, AK Parti hükümetinde görev yapanlara yanlışları söylemenin vatana borcu olduğunu söyledi.

    Erbakan şunları kaydetti: "Yanlışlıkları, hataları söylemek, vatan ve millet sevgimizin bize yüklediği vecibedir. Milli Görüş iktidarı döneminde yaptıklarımız ortadadır. Hükümetimiz döneminde denk bütçe oluşturarak kamu çalışanlarımıza yüzde 200'e varan zam vermiştik. Bu hiçbir hükümet döneminde yapılmamış bir zamdır. Bir havuz sistemini de oluşturarak faize para gitmesini de önlemiş olduk. Faize giden parayı biz millet yararına kullandık. Siyonizme hizmet etmedik. Bizim AK Parti hükümetinin politikalarına getirdiğimiz eleştiriler onların kişiliklerine getirilmiş eleştiriler değildir. Biz milletin menfaatine ters düşen bütün yanlışlıkların karşısındayız. Milli Görüş gömleğini çıkartırsan hidayetin de kaybolur. Hayır ve şerri ayıramazsın. 'İslam Birliği' demez, 'Avrupa Birliği' diye çırpınırsın. Onlar da AB'nin kapısında zincirle seni bekletirler.''




    Erbakan'dan hem hükümete hem muhalefete Yorumları