Bahçeli'nin iktidar hesabını çözemediler/   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-08-2010 (23:17)   Son Mesaj: 12-08-2010 (23:17)    Cevap: 0    Gösterim: 661  

    12-08-2010

    Bahçeli'nin iktidar hesabını çözemediler/

    Bahçeli'nin iktidar hesabını çözemediler/


    Ülke TV’deki Sıradışı programında Turgay Güler, Bahçeli’nin iktidar formülünü stüdyoya kurdurduğu okul tahtası ile yapmaya kalkıştı ancak altından kalkamadı. Ancak Güler, Bahçeli’nin çıkardığı sonucu farklı bir hesapla buldu.



    MHP lideri Devlet Bahçeli"nin Hatay ve Osmaniye gezisi sırasında dile getirdiği iktidar için 24 oy hesabını Sıradışı"nda Turgay Güler masaya yatırdı ancak altından kalkamadı.
    Bahçeli"nin her MHP"linin bu partiye oy vermeyen 24 kişiden oy alması halinde 19 milyon oy alınabileceğini ve MHP"nin böylece tek başına iktidara taşınacağına ilişkin sözlerini Turgay Güler stüdyoya kurdurduğu tahtada tek tek incelemeye aldı.

    Bahçeli"nin 2009 yılında MHP"nin 40. Yılı hesabını hatırlatan Turgay Güler, MHP"yi iktidara taşıyacak formüle dikkat çekerken "Bahçeli"nin yaptığı hesap üzerinde matematikçiler çalışmalar yapıyor. Çünkü hesap çok karışık." dedi.



    Güler, Bahçeli"nin hesabının içinden çıkamadıklarını, Türkiye"nin de bu hesabı çözemediğini belirtirken son seçimlerde MHP"nin elde ettiği oy oranı ile yaptığı hesapla Bahçeli"nin verdiği rakamlarla Türkiye"deki seçmen sayısının 120 milyonun üzerine çıktığını söyledi.

    Turgay Güler, Bahçeli"nin 49 milyonu 24"e bölmesinin hiçbir izahını bulamadıklarını, Bahçeli"ye göre bölme sonucunun 19 milyon ettiğini söylediğini çıkan sonucun 20 milyon değil 2 milyon çıktığını, arada ise 18 milyon gibi bir farkın bulunduğunu belirterek "MHP son seçimde 5 milyon oy aldı. Her ülkücü 24 oy getirmesi halinde 120 milyon seçmen ediyor. Türkiye"de 49 milyon seçmen var. Geriye 70 milyon açık kalıyor" dedi, bu hesapla kendisinin bir yere varamadığını açıkladı.

    Turgay Güler MHP lideri Bahçeli"nin yaptığı hesapta ortaya çıkan sonuca nasıl ulaşılacağını da kendi yaptığı hesapla söyledi. İşte Güler"in Bahçeli"nin söylediği sonucu doğru çıkartacak formülü:





    Bahçeli'nin iktidar hesabını çözemediler/ Yorumları