Gökçek'le ilgili iddalara Arınç'tan tepki   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-08-2010 (20:56)   Son Mesaj: 12-08-2010 (20:56)    Cevap: 0    Gösterim: 514  

    12-08-2010

    Gökçek'le ilgili iddalara Arınç'tan tepki

    Gökçek'le ilgili iddalara Arınç'tan tepki


    Başbakan Yardımcısı Arınç, Melih Gökçek'in TCK'da değişiklik yapan kanunun çıkarılmasında bir dahli olduğu veya Meclis Genel Kurulu'u bir takım hediyelerle desteklediği iddialarına tepki gösterdi.

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''görevi kötüye kullanma'' suçuna ceza indirimine ilişkin düzenlemeden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yararlanacağına yönelik eleştirilere, ''Gökçek'in, bu kanunun çıkarılmasında bir dahli olmuşsa telefon konuşmalarıyla veya Meclis Genel Kuruluna gönderdiği bir takım hediyelerle bunu desteklemeye çalışıyorsa çok yanlış bir iş yapıyor, çok saygısız bir iş yapıyor'' karşılığını verdi.
    TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin görüşmelerinde söz alan Arınç, kanunun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgisinin olabileceğini söyledi. Arınç, ''Yani onun yargılandığı veya hüküm giydiği bir dosya vardır. Ne kadardır bilmiyorum'' dedi.

    Ancak kendilerinin genel bir düzenleme yaptığını ifade eden Arınç, ''TCK'nın 257'nci maddesinden dosyası olanlar bu fıkralara uyduğu takdirde istifade edecektir. Gökçek'in, bu kanun çıkarılmasında bir dahli, fazladan müdahalesi olmuşsa bu müdahalesini herkesin gözünün önünde yapıyorsa telefon konuşmalarıyla veya Meclis Genel Kuruluna gönderdiği bir takım hediyelerle bunu desteklemeye çalışıyorsa çok yanlış bir iş yapıyor, çok saygısız bir iş yapıyor'' diye konuştu.

    Arınç, düzenlemenin doğru, makul ve yerinde bir düzenleme olduğunu dile getirdi.

    Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın da bu düzenlemeden yararlanacağına yönelik değerlendirmeleri ise Arınç, ''Akman, RTÜK üyesidir, pek çok üye de 257'nci maddeden, bir dava dolayısıyla mahkum oldu, bunun içinde CHP kontenjanından seçilen iki kişi de vardır. Sadece Akman'ı ön plana koyarak, üst kurul üyelerinin diğer isimlerini unutmak, saklamak veya dikkatlerden kaçırmak doğru değil. Verilen karar yanlıştır, Yargıtay aşamasındadır'' diye yanıtladı.

    -''AF ŞİARIMIZDA YOK''-

    Teklifin yasalaşmasından önce konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, teklifle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in affedileceğini iddia etti.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Dürüst olun'' dediğini ifade eden İnce, ''Yolsuzluğun batağına düşmeyin, yetimin hakkına üşüşmeyin, haram lokma bölüşmeyin. Taş da yumurtanın üstüne düşse yumurta da taşın üstüne düşse olan hep yumurtaya oluyor, fakir fukaraya oluyor'' diye konuştu.

    AK Parti Konya Milletvekili Ali Öztürk, teklifle kesinlikle af getirilmediğini, cezanın alt ve üst sınırlarında düzenleme yapıldığını, teklifin özünde güven dengesini, bozulan adalet duygularını tamir edici bir düşünce olduğunu belirtti.

    AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, imzasının olduğu teklifin, yolsuzlukların önünü açan, affeden bir hüküm içermediğini ifade ederek, ''Af bizim şiarımızda yok'' dedi.




    Gökçek'le ilgili iddalara Arınç'tan tepki Yorumları