İP yöneticilerinin izinsiz gösterisi iddiası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-08-2010 (18:07)   Son Mesaj: 12-08-2010 (18:07)    Cevap: 0    Gösterim: 538  

    12-08-2010

    İP yöneticilerinin izinsiz gösterisi iddiası

    İP yöneticilerinin izinsiz gösterisi iddiası


    İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen ile partinin Menemen İlçe Teşkilatından 5 yöneticinin 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettikleri iddiasıyla yargılanmalarına başlandı.

    Menemen 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Tugay Şen ile İP Menemen İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Akdemir, Şevket Görgün, Haydar Giriş ve Celal Kızılırman katıldı. İlçe Başkanı Veysel Kaya duruşmada yer almadı.
    Şen, duruşmada yaptığı savunmada, 21 Şubat 2010 tarihinde İzmir'in Menemen ilçesinde yapılan ''Doğu Perinçek ve Yurtseverlere Özgürlük'' konulu basın açıklaması için Menemen Atatürk Anıtı'na yürüyerek gittiklerini, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmediklerini belirtti.

    Mahkeme heyeti, İşçi Partisi Menemen İlçe Başkanı Veysel Kaya'nın bir sonraki oturumda hazır bulundurulması ve eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

    Şen, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şubat ve mart aylarında söz konusu basın açıklamalarını İzmir'in tüm ilçelerinde gerçekleştirdiklerini, yalnızca Menemen'de savcılığın iddianame hazırladığını kaydetti.

    Bunun yargı açısından üzücü bir durum olduğunu savunan Şen, ''Çünkü Siyasi Partiler, basın açıklamaları için ne izin almak ne de bildirimde bulunmak zorundadır. Faaliyetleri kapsamında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından denetlenirler. Mahkeme heyetinin hukuka uygun bir karar vereceğine inanıyoruz''dedi.

    Şen, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in tutuklanışının 1000. günü olan 14 Aralıkta İzmir'de etkinlik düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.




    İP yöneticilerinin izinsiz gösterisi iddiası Yorumları