CHP'li gençlerden sprey boya cezasına itiraz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-08-2010 (17:56)   Son Mesaj: 12-08-2010 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 526  

    12-08-2010

    CHP'li gençlerden sprey boya cezasına itiraz

    CHP'li gençlerden sprey boya cezasına itiraz


    Sprey boyayla çeşitli yerlere ''Tayyip gidecek, Gökçek gelecek'' yazdıkları gerekçesiyle 9 bin 448 lira 75 kuruş idari para cezasına çarptırılan CHP'li 3 gençten 2'si, cezanın kaldırılması için Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesinde başvuruda bulundu.

    Edinilen bilgiye göre, Eren Kurt ile arkadaşı B.Ç.D, Ankara Büyükşehir Belediye Encümeni ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığının, idari para cezasına ilişkin kararının kaldırılması için Sulh Ceza Mahkemesine itiraz başvurusunda bulundu.
    Gençler, başvurularında, ''sprey ile boyama eylemlerini kendilerince yapmadıklarını'' iddia ettiler.

    Konuyla ilgili soruşturmada ifadesi alınan B.G'nin, yazıları kendisinin yazdığını kabul ettiğine dikkat çekilen dilekçelerde, B.G'ye de Kabahatler Kanunu uyarınca 70 TL idari para cezası uygulandığı hatırlatıldı.

    Dilekçelerde, idari para cezasına ilişkin tebligatın usulsüz olduğu ve yetkisiz bir birimce tebliğ edildiği de kaydedilerek, idari para cezası kararının kaldırılması talep edildi.




    CHP'li gençlerden sprey boya cezasına itiraz Yorumları