Ergenekon sanığı tecavüzden tutuklandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-08-2010 (17:54)   Son Mesaj: 12-08-2010 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 565  

    12-08-2010

    Ergenekon sanığı tecavüzden tutuklandı

    Ergenekon sanığı tecavüzden tutuklandı


    Ergenekon davasında emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'le birlikte yargılanan Yüksel Dilsiz, 14 yaşındaki erkek çocuğuna tecavüz etmekten tutuklanarak cezaevine konuldu.

    Dilsiz'in evinde, Ersöz'le çekilmiş fotoğrafların yanı sıra çok sayıda CD ve DVD ele geçirildi. Dilsiz, 2 yıl önce kendisini 'JİTEM Yüzbaşısı' olarak tanıtarak, bir erkek çocuğuna tecavüze yeltendiği sırada yakalanmış ve Ergenekon bağlantısı tespit edilmişti.
    Dilsiz'in, Bursa merkez Yıldırım ilçesi Yavuzselim Mahallesi'ndeki lüks eşyalarla döşeli evinde 2 yıl önce yapılan aramada, 17 yaşındaki üç gence tecavüz ederken çektiği görüntüler ve fotoğraflarla, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili bazı belge ve doküman ele geçirildi.

    Aramalarda, Dilsiz'in, Ergenekon sanıklarından emekli Tuğgenarel Levent Ersöz ile çekilmiş fotoğrafları bulundu. Zanlının evinde iki dizüstü bilgisayar, ses kaydedici, çok sayıda porno içerikli CD ve DVD, 3 cep telefonu ve bir kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Mahkemeye sevk edilen Dilsiz, "Çocuğun cinsel istismarı ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na Muhalefet" ile Ergenekon soruşturması kapsamında "Yasa dışı örgüt üyesi olmak" suçlarından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak, Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu.

    Hakkında soruşturmayı yürüten Bursa cumhuriyet savcısı, şüpheli Yüksel Dilsiz hakkında nitelikli cinsel istismar suçundan Bursa Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, suçun taciz olabileceğine kanaat getirip, Dilsiz'i tahliye etti. Ardından dosya, görevsizlik kararı verilerek sulh ceza mahkemesine gönderildi. Sulh ceza mahkemesinin de görevsizlik kararı vermesi üzerine, dosya, iki mahkeme arasındaki ihtilafın giderilmesi için Yargıtay'a gönderilmişti.

    İKİNCİ KEZ AYNI SUÇU İŞLEYİNCE ÇEZAEVİNE KONULDU

    Ergenekon davasında yargılanan Dilsiz, tahliye sonrası yine aynı suçu işledi. Silivri Cezaevi'nden tahliye olduktan sonra Yıldırım ilçesindeki evine geri dönen Dilsiz, aynı mahallede oturan 14 yaşındaki erkek çocuğu K.N.'yi para ve cep telefonu kontörü ile kandırarak evine çağırdı. Burada çocuğa zorla tecavüz eden Dilsiz, daha sonra K.N isimli çocuğu şikayetçi olmaması için tehdit etti. 14 yaşındaki çocuk polise giderek Dilsiz, hakkında şikayetçi oldu. Yüksel Dilsiz, gözaltına alınırken, polis, evinde bulunan CD ve bilgisayara el koydu. Adliyeye sevk edilen Dilsiz, tutuklanarak cezaevine konuldu.

    DARBE YAPABİLMEK İÇİN DOSYA HAZIRLAMIŞ

    İki yıl önce Bursa'da, kendisini 'istihbarat elemanı yüzbaşı' olarak tanıtarak, küçük yaştaki çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Yüksel Dilsiz, çıkarıldığı mahkemede Ergenekon sanıkları ile ilgili şok itiraflarda bulunmuştu.

    Darbe yapabilmek için 'Rüzgar 001' kodlu araştırma dosyası hazırladıklarını belirten istihbaratçı Yüksel Dilsiz; Ersöz Paşa'nın, dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök ve dönemin üç bakanının telefonlarının dinlenmesi talimatını verdiğini söyledi.

    Hazırladığı çalışma raporunu dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'a, Bursa'da elden kendisinin verdiğini de söyleyen Dilsiz, gizli kamera kullanarak subay ve milletvekillerini fişlediğini de dile getirmişti.




    Ergenekon sanığı tecavüzden tutuklandı Yorumları