Şahin'in öğrenci protestona ilginç yorumu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-08-2010 (17:36)   Son Mesaj: 12-08-2010 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 433  

    12-08-2010

    Şahin'in öğrenci protestona ilginç yorumu

    Şahin'in öğrenci protestona ilginç yorumu


    TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul'da protestocu öğrencilere polisin müdahalesini değerlendirirken ''Öğrencilerimizin eğitimdeki başarılarıyla gündeme gelmelerini arzu ederim.' dedi.

    TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul'da protestocu öğrencilere polisin müdahalesini değerlendirirken, ''Öğrencilerimizin eğitimdeki başarılarıyla gündeme gelmelerini arzu ederim. Bir takım eylemler sebebiyle öğrencilerimizin gündeme gelmesinden ve tartışılıyor olmasından üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum'' dedi.
    Şahin, Polonya Başbakanı Donald Tusk ve beraberindekileri makamında kabulünde, İstanbul'da protestocu öğrencilere polisin müdahalesine ilişkin soruları da yanıtladı.

    Bir gazetecinin, ''Öğrencilerden bazıları dün TBMM'ye alınmadılar, daha sonra sizin müdahalenizle alındıklarını öğrendik. Bu gelişmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Şahin, ''Yüksek öğrenim kurumlarımızda öğrenci olma başarısını göstermiş olan 3 milyondan fazla gencimizin bir an önce okullarını bitirmelerini ve hayata atılarak, ailelerinin ve milletimizin beklentilerini karşılamalarını istiyoruz'' diye konuştu.

    Liseyi bitiren her gencin, yükseköğretim imkanından yararlanamadığına dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

    ''Derslerine iyi çalışmalılar, tüm dikkatlerini derslerine yönlendirmeliler. Bir an önce okullarını tamamlayarak, hayata atılmalılar. Öğrencilerimizin üniversitelerle, YÖK ile ilgili bir takım beklentileri olabilir. Bu beklentiler üniversitelerimizde var olan dernekler kanalıyla yetkililere iletilebilir. Tabii ki toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkı yasalarda belirlenmiştir. Bunun prosedürü yasalarda açıkça ifade edilmiştir. Öğrencilerimizin eğitimdeki başarılarıyla gündeme gelmelerini arzu ederim. Bir takım eylemler sebebiyle öğrencilerimizin gündeme gelmesinden ve tartışılıyor olmasından üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum.''

    TBMM'de İç Güvenlik Yönetmeliği bulunduğunu hatırlatan Şahin, yönetmeliğin 10. maddesinin 9. fıkrasında Meclise girişlerin düzenlendiğini belirtti. Şahin, ''İlgili madde okunduğu takdirde dün gençlerin güvenlik birimlerince niçin içeriye alınmadığının cevabını orada bulacaksınız. 9. fıkradaki o nitelemeye uygun düşmediğini bana bildirdikleri birkaç öğrenci arkadaşımız içeriye alınmıştır'' diye konuştu.




    Şahin'in öğrenci protestona ilginç yorumu Yorumları