Ağabeyi için Gül'den yardım istedi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-08-2010 (16:56)   Son Mesaj: 12-08-2010 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 533  

    12-08-2010

    Ağabeyi için Gül'den yardım istedi

    Ağabeyi için Gül'den yardım istedi


    2 arkadaşıyla gittiği Batum'da, 6 gram eroin bulunduğu gerekçesiyle 23 yıl hapis cezasına çarptırılan Abdülkadir Gündoğdu'nun kardeşi, ağabeyinin suçsuz olduğunu ileri sürerek, mektupla Cumhurbaşkanı Gül'den yardım istedi.

    Abdülkadir Gündoğdu'nun (53) kardeşi Abdürrahim Gündoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağabeyinin 23 Eylül 2010'da 2 arkadaşıyla gezmek amacıyla Gürcistan'a bağlı Acara Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Batum'a gittiğini belirtti.
    Gündoğdu, ''Orada kaldıkları otel odasında polisin yaptığı aramada, 6 gram eroin ile şırınga bulunmuş. Bunun üzerine ağabeyim ve arkadaşları mahkemece tutuklandı. Daha sonra yapılan yargılamada ağabeyim 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Arkadaşları ise serbest bırakıldı'' dedi.

    Yetkililerden ağabeyinin kan numunelerinin incelenerek uyuşturucu kullanıp kullanmadığının tespit edilmesini istediklerini, ancak bu taleplerinin kabul edilmediğini ifade eden Gündoğdu, ''Ağabeyim kalp hastası olduğu için sigara bile kullanmaz. Eroin kullanması mümkün değil. Biz ağabeyime komplo kurulduğuna inanıyoruz'' diye konuştu.

    Daha sonra Gürcü makamlarının ağabeyinin serbest bırakılması için kendilerinden 80 bin Lari (yaklaşık 72 bin lira) kefalet istediğini öne süren Gündoğdu, şunları kaydetti:

    ''Parayı vermeye hazırız. Çünkü ağabeyimin iki damarı tıkalı ve tedavi olması gerekiyor. Ancak buna rağmen kullanması zorunlu olan ilaçlarını bile 1,5 ay sonra cezaevine sokabildik. Parayı versek bile birkaç ay sonra serbest bırakılabileceği söyleniyor. Orada daha fazla kalması sağlığı açısından uygun değil. Cezaevinden çıkması için Batum'da yaptığımız girişimlerden sonuç alamadık.''

    Ağabeyinin bir an önce cezaevinden çıkması için Cumhurbaşkanı Gül'e mektup yazarak, yaşanan gelişmeleri anlattıklarını belirten Gündoğdu, ''Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz. Ağabeyim suçsuzdur. Bir an önce cezaevinden çıkması gerekiyor'' dedi.




    Ağabeyi için Gül'den yardım istedi Yorumları