Polisler Ankara Üniversitesi'nden ayrıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-08-2010 (16:56)   Son Mesaj: 12-08-2010 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 458  

    12-08-2010

    Polisler Ankara Üniversitesi'nden ayrıldı

    Polisler Ankara Üniversitesi'nden ayrıldı


    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde, öğrenciler tarafından protesto edilen Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun Üniversite'den ayrılmasının ardından polisler de kampüsten ayrıldı.

    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ''Türkiye'de Anayasa'' konulu konferansa, CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Süheyl Batum'un ardından öğrencilerin protestosuyla karşılaşan daha sonra geniş güvenlik önlemleri altından üniversiteden ayrılan Kuzu'dan sonra kampüsteki polisler de bir süre bekledikten sonra ayrıldı.
    Polislerin Kuzu'yu dışarı çıkarmaları sırasında sıkılan ''biber gazından'' bazı öğrencilerin ve basın mensuplarının da etkilendiği görüldü.

    Polislerin içeri girmesi sırasında yaşanan kısa süreli arbedede bazı pencerelerin kırıldığı gözlendi. Polisin ayrılmasından sonra toplu halde salondan çıkan öğrenciler ''Üniversiteler bizimdir, polis defol'' şeklinde slogan atarak, kampüs girişine kadar yürüdüler. Burada da bir süre slogan atan öğrenciler, daha sonra alkışlar eşliğinde dağıldı.

    Öğrencilerin dağılmasının ardından, fakülte içerisinde kırılan camlar görevliler tarafından temizlendi.

    Bu arada Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun üniversiteden ayrılırken, ''Dekan derhal istifa etmelidir'' diyerek tepkisini dile getirdiği öğrenildi.




    Polisler Ankara Üniversitesi'nden ayrıldı Yorumları