Bağcılar'da dev medya sempozyumu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-08-2010 (16:16)   Son Mesaj: 12-08-2010 (16:16)    Cevap: 0    Gösterim: 550  

    12-08-2010

    Bağcılar'da dev medya sempozyumu

    Bağcılar'da dev medya sempozyumu


    Bağcılar Belediyesi Basın Yayın Birliği'yle ortaklaşa Uluslararası Medya Sempozyumu düzenliyor. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in katılımı ile açılışı yapılacak sempozyumda Roma dönemine kadar inilecek.

    Bağcılar Belediyesi, dev bir sempozyuma daha hazırlanıyor. 10-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyuma, yurtiçinden ve yurt dışından 62 tanınmış gazeteci ve akademisyen katılarak sunum yapacak. 3 gün devam edecek sempozyumda, "Sosyal Medya ve Sanal Topluluk" kavramlarının mucidi Stanford Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Howard Rheingold da sunum yapacak.
    Bağcılar Belediyesi Basın Yayın Birliği'yle ortaklaşa Uluslararası Medya Sempozyumu düzenliyor. 10 Aralık'ta TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in katılımı ile açılışı yapılacak sempozyum 12 Aralık Pazar günü sona erecek. Bağcılar Holiday İnn Otel'de gerçekleştirilecek sempozyuma yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda gazeteci ve akademisyen katılarak sunumlar yapacak.

    Özellikle akademik çevreler için büyük önem taşıyan sempozyum için bilgilendirme amaçlı basın toplantısı düzenlendi. Sempozyumun yapılacağı Holiday İnn Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Basın Yayın Birliği Başkanı Hayati Bayrak birer konuşma yaptı.

    Aliya İzetbegoviç ve Hoca Ahmet Yesevi sempozyumlarıyla Bağcılar'da bir sempozyum geleneğinin başladığını ifade ederek konuşmasına başlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu geleneğe, "Babali'den Bağcılar'a Küresel'den Yerele Uluslararası Medya Sempozyumu" ile devam ettiklerini söyledi. "Babıali" denen Çağaloğlu'ndan çıkan medya kuruluşlarının pek çoğunun Bağcılar'da yayın hayatına devam ettiğine dikkat çeken Başkan Çağırıcı, Bağcılar'ın medyada merkez haline gelmesinin sempozyum yapılmasında önemli bir etken olduğunu ifade etti.

    Başkan Çağırıcı, 3 gün devam edecek sempozyumda, Roma döneminde kil tabletlerle başlayan gazeteciliğin zaman içerisinde geçirdiği evreler ve bugün geldiği noktanın konuşulacağını ifade etti. Sempozyumun özellikle akademi dünyası için büyük önem taşıdığına değinen Çağırıcı, üniversite öğrencilerinden, profesörlere kadar bütün herkesin sempozyuma davetli olduğunu söyledi.

    Dünyada değişimin en büyük unsurunun medya olduğunu belirten Basın Yayın Birliği Başkanı Hayati Bayrak, Wikileaks belgelerinin bunun en büyük göstergesi olduğunu söyledi. Sosyal medyadaki gelişime dikkat çeken Bayrak, sempozyuma 11 ülkeden katılımcı olduğunu söyledi. Yurt dışından 17, Türkiye'den de 45 konuşmacının katıldığını söyledi.

    SEMPOZYUMUN OTURUM BAŞLIKLARI

    62 akademisyen ve gazetecinin sunum yapacağı sempozyumda şu oturumlar gerçekleştirilecek: "Küreselleşmenin Medyaya Çizdiği Yeni Sınırlar", "Uluslararası Medya: Tanık mı, Taraf mı?", "Konvansiyonel Medya ile Sosyal Medyanın Meydan Savaşı", "Medya İktidarı ve Demokratik Sorumluluk", "Ayrımcılığın Dili ve Medya/Cinsiyet, Göçmenler, Dini ve Etnik Ayrımcılık", "Sivil Toplum Kuruluşları Medya Gücünü Nasıl Etkiliyor", "Klasik Yayıncılıktan Dijital Yayıncılığa-Gazeteciliğin 'E' Hali" ve "Babıali'den Plazalara Medyada Değişen İlişkiler"




    Bağcılar'da dev medya sempozyumu Yorumları