Yıldız: Üniversiteler pişman edildiler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-08-2010 (15:38)   Son Mesaj: 12-08-2010 (15:38)    Cevap: 0    Gösterim: 434  

    12-08-2010

    Yıldız: Üniversiteler pişman edildiler

    Yıldız: Üniversiteler pişman edildiler


    TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, ''üniversite öğrencilerinin haklarını aradıkları için analarından doğduklarına pişman edildiklerini'' söyledi.

    TBMM Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplanan Genel Kurulda, gündemdışı söz alan Yıldız, son zamanlarda öğrencilere uygulanan şiddet konusunu gündeme getirdi.
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde rektörlere, üniversiteleri nasıl özgürleştirdiklerinden bahsederken dışarıda öğrencilerin yerlerde süründüğünü, dövüldüğünü ileri süren Yıldız, öğrencilerin, ülkelerinde ileri demokrasinin işlediğini zannederek, bu protestoyu gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Yıldız, ''Sayın Başbakan her fırsatta demokrasiden, özgürlükten bahsediyor. Biz de buna güvenerek eylem yapalım'' diye düşünen öğrencilerin, yanıldıklarını çok geçmeden acı bir şekilde anladıklarını vurguladı.

    Yıldız, bu çocukların yaşamına kara bir leke gibi çökmeye hiçbir güç ve makamın hakkı bulunmadığını dile getirerek, ''Şimdi bu öğrencilerin psikolojisi ne olacak? Sayın Başbakan ya da Hükümet üyelerinin bu görüntüleri izlerken vicdanları rahat mı? Polis kendiliğinden mi böyle bir taarruza geçti, yoksa iktidardan bu yönde bir emir mi almıştır? Bu polislerin de çocukları var. Onlar demokratik bir hak kullanmak istese ve bunlarla karşılaşsalar, ne hissederler?'' sorularını yöneltti.

    Sacid Yıldız, ''Avrupa'da gayet masum eylemler arasında sayılan öğrenci eylemleri neden ülkemizde bu kadar hoşgörüsüzce karşılanmaktadır? Çünkü iktidar korkuyor, buna da ileri demokrasi diyor. Üniversite öğrencileri, haklarını aradıkları için analarından doğduklarına pişman edilmişlerdir'' diye konuştu.

    MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Mersin'in sağlık sorunlarına dair gündemdışı söz aldı. Mersin'deki sağlık hizmetleri ve personelin atanmasında yaşanan sorunlara işaret eden Çelik, il merkezindeki devlet hastane ve sağlık kurumlarının da iyi yönetilmediğini savundu.

    AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da gündemdışı konuşmasında, Ulaştırma Bakanlığının Malatya'da gerçekleştirdiği çalışmalara değindi. Çalık, Malatya'da 2002'den bu yana ulaştırmada ciddi adımlar atıldığını, 2002-2010 yılları arasında 246 kilometre yol yapıldığını anlattı.




    Yıldız: Üniversiteler pişman edildiler Yorumları