Anadol: Türkler'in katilleri korundu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-08-2010 (14:38)   Son Mesaj: 12-08-2010 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 468  

    12-08-2010

    Anadol: Türkler'in katilleri korundu

    Anadol: Türkler'in katilleri korundu


    CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, eski DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler cinayetini gerçekleştirenlerin, katilleri 30 yıl himaye edenlerin, ceza almaktan kurtaranların kimler olduğunun anlaşıldığını söyledi.

    Anadol, yaptığı yazılı açıklamada, Türkler'in 12 Eylül darbesinin hemen öncesinde, 22 Temmuz 1980'de, Merter'deki evinin önünde arabasına binmek üzereyken katledildiğini ifade ederek, 1996'da yeniden görülmeye başlanan cinayet davasının 1 Aralık 2010 tarihinde zamana şımına hükmedildiğini anımsattı.
    Yargıtay Ceza Daireleri Genel Kurulunun, 22 Haziran 2010'da Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin direnmesine ilişkin kararı bozduğunu ve Ünal Osmanağaoğlu'nun gerçek fail olduğunun hukuken kesinleştiğini kaydeden Anadol, şöyle devam etti:

    ''Yargıtay Ceza Daireleri Genel Kurulunun kararı ile zaman aşımı süresinin dolduğu 22 Temmuz 2010 tarihi arasındaki süreçte dava sonuçlandırılmamış ve zaman aşımına sokulmuştur. Davanın daha 1996'dan beriki seyri düşünüldüğünde, zaman aşımının gerek idari kararlarla gerekse mahkeme kararları ile hazırlanan bir senaryo olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır.

    Türkiye'nin en önemli siyasi suikastlarından biri olan Kemal Türkler cinayetinin, gerçek faillerinin cezalandırılmaması, çetelerin siyasi iktidara sızdıklarını tartışmasız olarak ispatlamaktadır. Bu durum Susurluk'ta ortaya çıkan çetelerin varlığını ve gücünü AKP iktidarında da koruduğunu ortaya koymaktadır.

    Türkler cinayetini gerçekleştirenler, katilleri 30 yıl himaye edenler, ceza almaktan kurtaranların kimler oldukları yargılama sürecinde ortaya çıkmıştır. Bu karanlık kişilerin ellerini kollarını sallayarak dolaştıkları bir ülkede demokrasiden söz edilemez.''

    Kemal Türkler cinayetinin aydınlatılmasının, Türkiye'nin en karanlık dönemi olan 12 Eylül öncesinin aydınlatılmasında önemli katkı sağlayacağı vurgulanan açıklamada, ''CHP olarak, Kemal Türkler cinayetini gerçekleştirenlerin, bu cinayetin gerçek faillerinin ceza almasını engelleyerek davayı zaman aşımına uğratanların, siyasi iktidarın içindeki çetelerin peşini bırakmayacağız'' ifadelerine yer verildi.

    Anadol, TBMM Başkanlığına sunduğu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlamasını istediği soru önergesinde de konuyu gündeme getirdi.




    Anadol: Türkler'in katilleri korundu Yorumları