Öğrencilere müdahaleye BDP'den tepki   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-08-2010 (14:38)   Son Mesaj: 12-08-2010 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 422  

    12-08-2010

    Öğrencilere müdahaleye BDP'den tepki

    Öğrencilere müdahaleye BDP'den tepki


    BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, İstanbul'da polisin protestocu öğrencilere yönelik müdahalesine ilişkin, ''Eleştiri hakkını engellemek diktatoryal bir yaklaşımdır'' dedi.

    Ata, beraberinde partisinin bazı milletvekilleri ile düzenlediği basın toplantısında, toplanma ve gösteri özgürlüğü hakkının, izin alınmaksızın bildirime tabi olduğunu, bu özgürlüğün yalnızca kamu güvenliği ya da başkalarının hak ve özgürlüğünün kısıtlanması durumunda sınırlandırılabileceğini ifade etti.
    Ancak Türkiye'de neredeyse her demokratik eylem ve etkinliğin söz konusu gerekçelerle sınırlandırıldığını belirten Ata, bunun bir örneğinin de İstanbul'daki protesto gösterisinde yaşandığını kaydetti. Ata, polisin, seslerini duyurmaya çalışan üniversite öğrencilerine ağır biçimde müdahale ettiğini söyledi.

    Özellikle son yıllarda üniversitelerde öğrenciler üzerindeki baskının arttığını savunan Ata, ''Buradan bir kez daha hükümete diyoruz ki geçmiş dönemlerde de benzer politikalar sonucu gençler idama götürülmüş, gözaltı ve tutuklamalarla cezaevlerinde teslim alınmaya çalışılmış, polis kurşunu ile yaşamlarına son verilmiş ancak bir sonuç alınamamıştır. Bu nedenle iktidarı bu politikalardan bir an vazgeçmeye davet ediyoruz'' diye konuştu.

    Toplumda var olan muhalif seslerin, demokrasinin gelişmesinin güvencesi olduğuna dikkati çeken Ata, eleştiri hakkını engellemenin diktatoryal bir yaklaşım olduğunu söyledi.

    Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ata, İstanbul'daki gösteride hamile bir öğrencinin de yer almasıyla ilgili eleştirilere katılmadıklarını söyledi. Ata, kişi hak ve özgürlüklerinin kutsal olduğunu, bu konuda kimsenin yargıda bulunamayacağını ifade etti.

    CHP'nin, ''kamu görevlilerinin kötü muamelesi sonucu veya görevlerini yapmamaları sonucu zarara uğrayan vatandaşların ilgili personel hakkında kişisel kusurları nedeniyle dava açamamasını öngören hükmün kanunlaşması halinde Anayasa Mahkemesine gideceği'' yönünde açıklama yaptığının anımsatılması üzerine Ata, kendilerinin de bu konuda CHP'ye destek vereceklerini söyledi.




    Öğrencilere müdahaleye BDP'den tepki Yorumları