'MHP sevimsiz ve barajın altında gösteriliyor'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-08-2010 (14:34)   Son Mesaj: 12-08-2010 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 440  

    12-08-2010

    'MHP sevimsiz ve barajın altında gösteriliyor'

    'MHP sevimsiz ve barajın altında gösteriliyor'


    MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP'nin, iktidar, medya ve cemaat baskısıyla sevimsiz ve barajın altında bir parti olarak gösterildiğini söyledi.

    Yalçın, Büyük Isparta Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, MHP'nin 12 Haziranda yapılması öngörülen seçime çok iyi hazırlandığını belirterek, ''Bu seçimi uçurumun kenarına gelmiş Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası açısından çok önemsediklerini'' ifade etti. 42 yıllık geçmişe sahip MHP'nin siyasi görüşünün değişmediğini belirten Yalçın, ancak bazı kesimler tarafından partinin seçimlerde baraj altında gösterildiğini dile getirdi.
    Bugün anket sonuçlarına bakıp MHP'nin hangi durumda olduğunu söylemenin imkansız olduğunu savunan Yalçın, ''İktidar, medya ve cemaat baskısı birlikte hareket ederek partimizi toplum nezdinde sevimsiz, olaylardan anlamayan bir parti olarak gösterilmeye ve siyasi sistemin dışına atılmaya çalışılmaktadır'' dedi.

    Anketlerin siyasi baskı oluşturmak amacıyla yapıldığını ileri süren Yalçın, ısmarlama sonuçlar tanzim edildiğini, halkın objektif düşüncelerinin yansıtılmadığını ifade etti. Daha önceki seçimlerde anket şirketlerinin araştırmalarında MHP'nin hep aldığı oy oranının altında gösterildiğini belirten Yalçın, şunları söyledi:

    ''Örneğin 2007 seçimlerinde aldığımız oy oranı yüzde 14.27 ama Sonar yüzde 12, Odak yüzde 11.7, Anar ise bizi barajın altında göstermiş. MHP nedense hep aşağıda gösteriliyor. 1999 seçimlerinde MHP'nin oyu yüzde 5-8 aralığında, oysa seçimde aldığımız oy oranı yüzde 17.98. İşte bugün de yapılan MHP'nin baraj altında gösterilme çabasıdır.''

    Türkiye'nin ciddi bir tehlikenin eşiğinde olduğunu öne süren Yalçın, bu nedenle toplumu MHP çatısı altında toplanmaya davet ettiklerini bildirdi. MHP teşkilatı olarak gelecek günlerde bir seçim beyannamesi ortaya koyulacağını ifade eden Yalçın, adaylar belirlenirken yerelin ne istediğinin dikkate alınacağını ve MHP kriterlerine uymak şartıyla siyaset yapmak isteyen herkese MHP'nin kapılarının açık olduğunu belirtti.

    AK Parti iktidarının çalışmalarını eleştiren Yalçın, ''açılım'' politikalarının ülkeyi çıkmazın içine soktuğunu söyledi. Yalçın, ''PKK'yı meşrulaştırmak istiyorlar'' diye konuştu.

    12 Eylülde yapılan referandum öncesi bu tehlikeyi tüm kamuoyuna duyurmaya çalıştıklarını anlatan Yalçın, MHP teşkilatı tarafından referandum öncesi belirtilen öngörülerin, referandum sonrası gerçekleştiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

    ''12 Eylül zorbalarının yargılanamayacağını söyledik. İktidar (Bunlarla hesaplaşacağız) diyerek insanları kandırdı. Şimdi yapılan müracaatlar takipsizlikle sonuçlanıyor. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, meydanlarda (PKK ile pazarlık yapılıyor) dediğinde, Başbakan bizleri suçladı. Gelinen noktada İmralı ile görüşüldüğü açıkça ortaya konulmuştur. (Devlet istediğiyle görüşür) anlayışının arkasına kimse saklanamaz. Ülke referandumdan sonra sıkıntılı bir döneme girdi. İktidar çok daha büyük oyunları otaya koymaya hazırlanmaktadır. Anayasa değişikliği konusu da seçim sonrasına bırakılmıştır, değişliğinin nasıl olacağı gizli gündem şeklinde tutulmaktadır. Terör politikası İmralı ile görüşülerek belirlenmektedir.''




    'MHP sevimsiz ve barajın altında gösteriliyor' Yorumları