IMF röntgeni çekti ekonomide balon yok   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-08-2010 (14:19)   Son Mesaj: 12-08-2010 (14:19)    Cevap: 0    Gösterim: 497  

    12-08-2010

    IMF röntgeni çekti ekonomide balon yok

    IMF röntgeni çekti ekonomide balon yok


    IMF Türkiye Temsilcisi Mark White Lewis, Türkiye'nin önceki dönemlerine göre çok daha dayanıklı olduğunu bildirdi.

    Uluslararası Finans Zirvesi'nde konuşan Lewis, küresel krize değinerek, yükselen ekonomilerde daha hızlı büyüme olduğunu belirterek, yüksek düzeydeki işsizliğin devam etmesinin çok büyük etkileri bulunduğunu, bunun tüketici güveni ve özel tüketimi etkilediğini söyledi.
    Lewis, düşük borçlar ve açıkların iyi zamanlarda bir ülkeyi desteklediğini, kötü zamanlarda da dayanmasına yardımcı olduğunu ifade ederek, küresel finansal güvenlik ağının önemini vurguladı. Lewis, ülkelerin kriz öncesinde iyi konumlandırılmış olmaları gerektiğini kaydetti.

    Türkiye ekonomisindeki gelişmelere de değinen Lewis, kamu sektörü borcunun düştüğünü, daha güçlü bir finans sektörü olduğunu gördüklerini, aktifler kalitesinin yükseldiğini ve TL'ye güvenin arttığını, ticaretin çeşitlendirildiğini ve düşük reel faiz oranları olduğunu anlattı.

    Lewis, ''Bunlar olumlu sonuçlar. Aktiflerde de bir balonlama görmüş değiliz. Bu da iyi bir şey. Gelir hızla yükseliyor. Yaşam standardının yükselmesi de iyi bir şey. Tabii ki Türkiye küresel ortamdan bağışık değildir. Dış ortama karşı duyarlıdır ama Türkiye daha önceki dönemlerine göre çok daha dayanıklı bir durumdadır'' şeklinde konuştu.

    ACTIVE ACADEMY ÖDÜLLERİ

    Açılış konuşmalarının ardından Active Academy Ödülleri verildi. ''Ekonomiye Katkı Ödülü''ne İş Bankası, ''Dış Ticarete Katkı Ödülü''ne VakıfBank, ''Bireysel Bankacılık Ödülü''ne Ziraat Bankası ve ''Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü''ne TEB layık görüldü.




    IMF röntgeni çekti ekonomide balon yok Yorumları